‘Het moét nu!’

Roel van Delft is van het soort easy going. Maakt zich ogenschijnlijk niet te snel zorgen en heeft het van nature in zich eerst en vooral zoveel mogelijk  vertrouwen uit te (blijven) stralen. Dat doet de spits van Achilles Veen dan ook richting de belangrijke weken die eraan komen. “Aan de stand zie je het nog niet af, maar wij hebben de stijgende lijn te pakken. Het komt goed.”

Maar wat dan als het duel met Nieuw Lekkerland niet naar wens verloopt? Gaat het dan niet knagen, zelfs bij Van Delft? De voormalige werkgever van coach Johan van Bijsterveld heeft drie punten minder dan Veen, waarbij er zes op de teller staan. “Dan nog hebben we drie opeenvolgende wedstrijden tegen teams die in onze buurt staan, nietwaar..? Maar okay, het klopt. Zaterdag moét het gebeuren. Die druk moeten we onszelf ook opleggen. Anders kan het wellicht een ander verhaal worden”, geeft de Waalwijker dan toch blijk van enige mate van verontrusting.

Een verhaal dat niet past binnen het verwachtingspatroon van de zaterdaghoofdklasser. “We beschikken nu over betere spelers dan vorig seizoen. Sterker, eigenlijk hebben we gewoon een ontzettend goeie selectie. Hoewel het veldspel op zich vanaf het begin best aardig was, ontbraken de juiste afstemmingen een beetje. Wat verklaarbaar is met zoveel nieuwe jongens. De automatismen komen er echter steeds meer in. Het wordt nu zaak dat we over de gehele linie doortastender worden. Neem ASWH van zaterdag. Eén van de titelfavorieten. Tot minuut 85 leidden we met 0-1 met kansen op een tweede goal. Die maakten we niet en in blessuretijd haalden zij toch nog het potje uit. Geen killers? Nou, het zou wat dat betreft wel wat resoluter mogen, ja.”

Frisheid

Desalniettemin heeft Van Delft er vertrouwen in dat Veen daadwerkelijk stappen gaat maken op de ranglijst. “Ik mik op negen punten uit de komende vier duels, misschien nog wel meer. De groep is weer redelijk compleet en je merkt dat het soepeler gaat. Vinden elkaar makkelijker en stralen een bepaalde frisheid uit. Ikzelf? Sinds ik terug ben van een hamstringblessure nader ik persoonlijk ook mijn normale niveau. Heb sindsdien drie goals gemaakt. Het aantal van vorig jaar (13) wilde ik vooraf op zijn minst evenaren. Hoewel ik dus een paar wedstrijden gemist heb, moet dan nog kunnen. Je weet uiteraard nooit met honderd procent zekerheid hoe het gaat verlopen, maar het gevoel is goed. Volgens mij kunnen wij alleen maar beter worden. En dan moeten die punten vanzelf volgen.”

Be Sociable, Share!