‘Het komt goed’

UNA was tot zondag ongeslagen, maar kreeg toen een flink pak slaag (0-4) van Juliana’31.  Alarmfase 1? Niet voor Bas Gösgens, die zegt er absoluut geen slapeloze nachten aan overgehouden te hebben. “Waarom? Ik ken de hoofdoorzaken. Onze groep is niet heel breed en als dan een aantal basisspelers wegvalt, kun je ’n keer zo’n zeperd oplopen. Als ik dan een keer moet verliezen, dan maar meteen op deze manier. Dan weet iedereen weer van hoe en wat. UNA heeft mijns inziens de beste ploeg van deze hoofdklasse. Of wij ook de beste spelers hebben, is weer een ander verhaal”, stelt de coach.

“Schei uit, ik laat me geen dip aanpraten of iets dergelijks. Filosoferen over een nederlaag, dubben. Welnee, positief zijn en uitgaan van je eigen kracht. Dat is voor mij het enige recept. Het komt gewoon goed”, aldus Gösgens, die zondag op bezoek gaat bij Schijndel/VITAM, de hekkensluiter. Een gevaarlijke wedstrijd, toch? “Wij zijn de te kloppen ploeg, dus iedereen is tegen ons supergemotiveerd. Dat zal bij Schijndel niet anders zijn. Ik heb de indruk dat hun organisatie in het veld beter staat de laatste tijd. Maar wij waken er als staf wel voor dat iedere vorm van onderschatting wordt uitgebannen, voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt. Bovendien denk ik, nee weet ik, dat de spelers dat zelf ook beseffen.”

In de eerste helft van deze competitie was UNA de beste van het hele stel. “Dat vind ik ook, maar wij weten dondersgoed dat de prijzen pas verdeeld worden gedurende de komende maanden. Niettemin zijn wij op de achtergrond al bezig met een spelersinventarisatie met het oog op een eventuele promotie naar de Topklasse. Daarin zullen we creatief moeten zijn, want het budget is niet groot. We kijken bijvoorbeeld naar de afvallers bij de diverse BVO’s. Uiteindelijk zal het zo zijn dat, ongeacht waar UNA straks ook speelt, de clubcultuur te allen tijde gehandhaafd blijft. Dus met minimale middelen zo hoog mogelijk proberen te spelen. En als het even kan met zoveel mogelijk eigen jongens. Niets of niemand is belangrijker dan de club UNA.”

Be Sociable, Share!