‘Het is zo goed als voorbij’

BartvanSchijndel GemertZijn hart zegt nog altijd Topklasse, maar de grijze cellen vertellen een ander verhaal. Handhaving op ‘s lands hoogste amateurniveau wordt stilaan een mission impossible voor Gemert. Hollandia thuis was een strohalm die hoe dan ook gepakt moest worden, maar opnieuw grepen Bart van Schijndel en zijn maatjes mis (0-2). “Natuurlijk blijven we hopen, maar als je reëel bent is het nu zo goed als voorbij.”

Vragen naar hoe het zaterdagavond gegaan was, is in het geval van Gemert eigenlijk niet meer dan vragen naar de bekende weg. Een beetje in de stijl van die oude oneliner van Gary Lineker : voetbal is een mooi spel met 22 spelers en op het eind lopen de Duitsers met de winst weg. Je weet als het ware van tevoren al hoe het verlopen is. Gemert kende tegen de ploeg uit Hoorn weer veel balbezit, had wederom wat momenten met perspectief voor het doel van de tegenstander, maar zag de bal in de slotfase bij de eerste de beste gelegenheid van de bezoekers binnen vliegen. “Heel frustrerend. Maar de nul houden is ook een kwaliteit, net als slagvaardig zijn op de momenten die er toe doen. Dat deed Hollandia goed en daarin schieten wij telkens tekort.”

Druk

Van Schijndel zelf ook? “Ja, we zijn tenslotte een team. Persoonlijk heb ik dit seizoen ook kansen laten liggen die er gewoon in hadden gemoeten. Druk? Zo ervaar ik dat niet, maar misschien dat het onbewust wel meespeelt. Daar hadden we het na de wedstrijd trouwens wel over. Misschien dat de druk van het moeten nu van de ketel is en dat we daardoor vrijer kunnen spelen. En mogelijk levert dat dan wel punten op. En kunnen we die vierde plek van onderen alsnog halen. Jan van Dijk? Die zei niks. Had ook geen zin. Onlangs na WKE gaf hij elke speler ondanks de nederlaag een hand. Als compliment voor onze goede spel. Dat is ook het frustrerende. We kunnen ons in voetballend opzicht absoluut meten met de concurrentie. Maar in de laatste fases doen we het vooral aanvallend toch net niet goed genoeg op dit niveau.”

Dat Gemert na de zomer weer in de Hoofdklasse voetbalt, zal voor Van Schijndel niet van invloed zijn op de beslissing of hij dan voor het derde achtereenvolgende seizoen deel uit maakt van zwart en wit. “Mijn intentie is om bij Gemert te blijven. Na ons eerste gesprek zijn we er niet helemaal uitgekomen, maar ik reken erop dat het goed komt. Pas als dat niet geval is, treedt plan B in werking. Er is interesse, ja….”

Be Sociable, Share!