‘Het is geen 4e klasse!’

PierrevdEedenNuenenZo’n drie weken geleden kreeg Pierre van den Eeden de vraag voorgeschoteld. ‘Trainer, moeten wij de zondag na carnaval voetballen?’ Het antwoord dat de zeven voetballers van Nuenen kregen, liet aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘Ja, en op die vrijdag voorafgaand niet trainen betekent op zondag niet spelen.’ De mededeling weerhield Rick Wijnen, Mark Werts, Coen Jansen, Mart van de Gevel, Richard van Malten, Ruud Jansen en Patrick Philippart er niet van alsnog op skivakantie te gaan.

Pierre van den Eeden zou Pierre van den Eeden niet zijn als hij het verhaal niet in sappige bewoordingen omschrijft. De coach van de hoofdklasser kan door de houding van het achttal (inclusief Daniel Heintze, speler Nuenen 2) een glimlach enerzijds niet onderdrukken, maar houdt aan de andere kant ook zijn poot stijf. “Ze spelen bij een hoofdklasser, het is geen vierde klasse! Ik verwacht dat die mannen op vrijdag om 19.00 uur op het trainingsveld staan. En zo niet, dan zondag geen voetbal. Ik kom echt wel aan elf spelers om tegen GOES te voetballen, hoor”, refereert Van den Eeden aan de terugkeer van onder meer Kobus Christianen, Thijs Heus en Gideon Pieschel.

“Dat die gasten alles willen meemaken, bij wijze van spreken het liefst eerst drie dagen carnaval en daaraan vastgeplakt skiën inclusief het après-ski, prima, als je dat jezelf kunt permitteren. Maar dan wel zorgen dat je op vrijdag op tijd bent voor de training. Dan rijden ze maar een dagje eerder weg. ‘Trainer, en als wij nu in de file terechtkomen?’, kreeg ik een berichtje.” Hij zegt het lachend, maar verzekert de daad bij het woord te voegen. Maar bekent ook dat hij zijn hart vasthoudt. “We waren de laatste weken eindelijk weer fatsoenlijk aan het voetballen. En bij winst op GOES kunnen we een mooie slag slaan richting middenmoot”, aldus Van den Eeden, die nu overigens al zeker weet dat Philippart tegen de Zeeuwen niet speelt. “Hoewel hij volgens mij als enige wel geprobeerd heeft zijn vlucht te vervroegen. ‘En als ik nu op zaterdagmiddag train?’, vroeg Patrick. Dan ben je van harte uitgenodigd, zei ik. Maar je speelt niet.”

Flexibel

“Eigenlijk heb ik er een bloedhekel aan om politieagentje te spelen. Normaal ben ik best flexibel, soms misschien weleens te. En ik moet ook zeggen dat die gasten, als ze eenmaal op dat veld staan, zich als echte liefhebbers manifesteren. Maar in dit geval vind ik dat ik op mijn strepen moet staan.” Even overwoog Van den Eeden nog om de trukendoos open te gooien met het oog op uitstel van Nuenen-GOES, maar daar zag hij bij nader inzien toch maar vanaf. “Met dat kunstgras van Nuenen, als we daarop moeten uitwijken, ben ik namelijk niet blij. Het is een klein veldje en dat komt ons positiespel niet ten goede. Aan de andere kant traint GOES volgens mij nooit op kunstgras en die ploeg speelt net als Nuenen altijd aanvallend. Dus…. Never change a winning team? Dat zou wat zijn, hè. Zonder die mannen winnen en dan volgende week…. Ha, ha.”

Be Sociable, Share!