‘Het gereis sloopt me’

foto Robert Janzen

Hoewel hij momenteel geen basisspeler is, voelt Jorzolino Falkenstein zich aardig op zijn gemak bij zaterdagtopklasser Barendrecht. Toch keert de vleugelflitser terug naar Brabant. “Ik heb het heen en weer reizen onderschat, het sloopt me.” Met Gemert, daar waar hij doorbrak in de top van het amateurvoetbal, onderhield Falkenstein altijd contact. Volgend seizoen sluiten zij elkaar weer in de armen.

“Vorig jaar polste Tonnie Beekmans mij al, maar toen koos ik voor de Topklasse. Een leuk niveau. Mijn niveau? Ik vind in ieder geval niet dat ik het niet aan kan. Voor de winterstop heb ik dit seizoen veel gespeeld en niet slecht. De trainer kiest de laatste tijd voor iets anders, nou ja, dat is zijn recht. De belangrijkste reden om voor iets anders te kiezen, was echter dat gereis.”

Belemmering

Tijdens zijn incidentele bezoekjes aan Molenbroek op de wedstrijddagen sinds zijn vertrek in 2010, merkte Falkenstein (23) dat ze hem nog niet vergeten zijn. En van het een kwam vervolgens het ander. “Normaal gesproken voetbalt Gemert straks ook Topklasse, dus die belemmering was er niet meer. Terugkijkend mag ik stellen dat ik bij Gemert mijn beste tijd als voetballer heb gekend. Dat was in de Hoofdklasse, ja. Maar weet je, voetbal is voetbal. Je moet het niet moeilijker maken dan het is. Ik heb al gezien dat er niet zo heel veel veranderd is bij Gemert, met de meesten heb ik samengespeeld. Als ik ze zie, wordt er enthousiast gereageerd. Prima zo. En inderdaad lekker dichtbij.”

Be Sociable, Share!