Het City van de Topklasse

foto Gerald van Zanten

Het is nog vroeg, maar toch. Op papier kan het haast niet anders dan dat FC Lienden komend seizoen gaat meedoen om de bovenste plaatsen in de Topklasse. Een voorproefje was alvast te zien in het oefenduel met RKC Waalwijk, waarin de voormalige ploeg van Hans Kraay junior pas laat boog en – belangrijker – bovendien blijk gaf van voetballend vermogen. “Misschien is het maar beter zo dat Ricky van den Bergh uiteindelijk niet gekomen is.”

FC Lienden is pas een week in training, maar Revy Rosalia voelt zich als nieuweling al aardig thuis in de Betuwe. Samen met negen andere voetballers heeft Rosalia de topklasser een flinke kwaliteitsinjectie bezorgd. “Ik voel dat er respect is, dat ik niet zomaar ben gehaald”, zegt de ex-aanvoerder van Baronie. Niettemin zal ook Rosalia moeten knokken voor een plaatsje in de basis. “We lijken wel een beetje op Manchester City, niet?”, grapt Rosalia. “Tegenstanders zullen zich daarop instellen, reken maar. De trainers zijn natuurlijk nog zoekende, maar het is niet uit te sluiten dat er straks gerouleerd gaat worden. De kunst is dan dat je niet met een chagrijnig gezicht een keer op de bank plaats neemt.”

Het vormen van een eenheid zal de grootste uitdaging worden voor staf en spelers. De komst van Van den Bergh zou een stunt zijn geweest, maar wat was er dan met John van Loenhout gebeurd? De 34-jarige spelmaker is dè man bij Lienden. Ballen worden keurig bij hem ingeleverd en meestal doet hij er vervolgens iets goeds mee. Zou de Hagenees, wiens voetballende kwaliteiten niet ter discussie staan, zich in die rol hebben geschikt? “Toen het er nog uitzag dat Van den Bergh hier zou komen spelen, werd in de euforie openlijk over een kampioenschap gesproken. Nu is dat enigszins getemperd”, weet Jos van Nieuwstadt, vanuit Tilburg de carpoolmaat van Rosalia.

Als centrale verdediger kreeg Van Nieuwstadt een dik uur speeltijd van het technisch duo Jan Veldhuizen en Peter Hofstede. Hoe dan ook, alles is na een seizoen kwakkelen verbeterd voor Van Nieuwstadt. Zelfs het kunstgras. “In Hoek leek het alsof je op beton liep, maar op deze mat wil je na een tijdje niet anders meer”, verzekert hij met een verwijzing naar het hoofdveld, dat dienst doet als  trainings- en wedstrijdondergrond.

Be Sociable, Share!