Het bloed kruipt …

Hij was in principe rond met de amateurs van PSV. Met name de eerste stappen richting trainersvak die Nebojsa Vuckovic hem – naast voetballen bij de eersteklasser – aanbood, spraken Niels Vreven aan. Maar toen kwam dat telefoontje van Jurgen Dirkx, na de zomer coach van UNA/Brinvast en op zoek naar een linksback. “Ik heb meteen open kaart gespeeld naar Nebojsa. Hij toonde begrip en vond dat ik in ieder geval een vervolggesprek met UNA moest aangaan.”

Zo geschiedde en dus kan het zomaar zijn dat de 34-jarige Vreven volgend seizoen zijn debuut maakt in de Topklasse. “Mijn vrouw zei ook dat ik deze kans moest pakken, dat ik anders spijt zou krijgen. Kijk, als EVV was gekomen, had ik het nooit gedaan. Die opoffering in tijd wilde ik niet meer maken. Maar UNA, bij mij om de hoek en bovendien een open boek omdat ik er al drie jaar gespeeld heb, dat is andere koek. Stel dat ze het nu niet redden, dan nog speel je straks in een ploeg die om de bovenste plaatsen voetbalt in de Hoofdklasse.”

Trainersverhaal

Een speelgarantie heeft Dirkx Vreven niet gegeven. “Dat kan ook niet. Ik voel me fit en doe er naast de trainingen ook veel aan om dat te blijven. Ik zal het moeten laten zien, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Achteraf gezien ben ik destijds te snel vertrokken bij Gemert. DESK oogde mooi op papier, maar kwam er in de praktijk nooit echt uit en bij Brabantia belandde ik via vrienden. Heb daar een leuke tijd gehad, ook sportief. Maar nu daar zoveel jongens vertrekken, werd het voor mijn gevoel tijd voor iets anders. Ook met het oog op de toekomst. Dat trainersverhaal gaat nu even in de koelkast, ja. Hoe dan ook, daar kun je altijd nog aan beginnen. Heb naar aanleiding van de reactie van Nebojsa ook de indruk dat de deur naar PSV nog open staat.”

Be Sociable, Share!