‘Het beste komt nog’

Mark Werts schaalt het niveau van de hoofdklasse zoals te verwachten een stuk hoger in dan wat hij in de eerste klasse gewend was. Maar niet zodanig dat hij het gevoel heeft dat Nuenen op de tenen moet lopen. “Handhaving was ons uitgangspunt, maar inmiddels mogen we hoger inzetten. Top vijf moet kunnen”, stelde de middenvelder na de eenvoudige 0-3 bij DESK.

Mede dankzij twee treffers van de man die in Kaatsheuvel voor het eerst op zijn favoriete positie mocht spelen. Een en ander was het gevolg van de wijziging die coach Pierre van den Eeden doorvoerde in zijn basisteam. Tommy Jacobs nam de plaats in van de met zijn vorm sukkelende Mart van de Gevel. “Op tien kom je automatisch meer voor de goal. Lekker dat je dan meteen twee doelpunten maakt”, aldus Werts, die niet onder de indruk was van DESK. “Veruit de zwakste die we tot nu toe tegen hadden. Toen we eenmaal op voorsprong kwamen, had ik het gevoel dat het eigenlijk niet meer fout kon gaan. Gemert hebben we nog niet gehad, maar de rest is zeker niet beter dan Nuenen. Terwijl we nog niet aan onze top zitten. In fases komt ons vloeiende combinatiespel er uit, maar over het algemeen nog te weinig. Het beste van Nuenen moet nog komen.”

Facebook

Dat vindt Van den Eeden ook. Natuurlijk is de coach niet ontevreden over de puntenoogst tot op heden. “Maar denk niet dat het bij ons allemaal koek en ei is. Afgelopen week heb ik een pittig gesprek gehad met de heren. Ik vind dat er meer uit te halen is, maar om dat te bereiken mag er in sommige opzichten weleens een schepje bovenop. Die gasten willen het allemaal leuk en gezellig hebben en dat mag. Op Facebook kan ik mooi volgen wat ze zoal uitspoken. Feestjes? Prima. Maar op het voetbalveld moet er vervolgens wel geschakeld worden. Ook in dat opzicht valt nog wel wat winst te halen.”

foto Jan in 't Groen

Be Sociable, Share!