Herbevestiging

Begin dit jaar was daar het gesprek met Anton Janssen. De nieuwe coach van Gemert liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Op basis van de statistische gegevens zou Bas van der Reijken diens eerst keus zijn voor de spitspositie. “Toen was voor mij duidelijk dat ik verder moest kijken”, zegt Noël Jansen een paar maanden na dato. Hij was in gesprek met Blauw Geel’38, maar uiteindelijk gaf de 21-jarige aanvaller uit Beek en Donk zijn jawoord aan Nuenen.

Bij de nieuwbakken hoofdklasser hoopt Jansen zijn ‘oude’ niveau te kunnen evenaren. Het peil van voor de blessure, toen Jansen onder Jan Poortvliet als tweedejaars A-junior debuteerde in de hoofdmacht van Helmond Sport. “Nou gaat het gebeuren, dacht ik destijds.” Niet dus. Eerst hield een afgescheurde hamstring hem zes weken langs de kant en daarna speelde ongemak in de liesstreek op en niet te zuinig. “In totaliteit ben ik er toen een jaar uit geweest. Na lang sukkelen bleek dat de klachten uit de rug kwamen.” Dat malheur is verleden tijd, maar de voetballer Noël Jansen van voor 2008 is sindsdien niet echt meer gesignaleerd. In een periode voor de winterstop dacht hij er dit seizoen weer tegenaan te zitten, maar die hoop bleek ijdel.

Heeft Nuenen nu een kwakkelende spits in huis gehaald? Neen. “Het gaat weer goed de laatste tijd. Ik ben fit en doe er van alles aan om dat te blijven. Na mijn laatste jaar bij Helmond Sport met het beloftenteam in de eredivisie, heb ik van april tot aan de start van de voorbereiding bij Gemert weinig gedaan. Niet slim, want daardoor liep ik aanvankelijk op mijn tenen. Nu ben ik volop aan het lopen en doe ook aan fitness. Ik heb hoge verwachtingen van Nuenen. Een aantal ploeggenoten kende ik al uit mijn Helmondse periode en prestatief verwacht ik dat wij zeker in de middenmoot kunnen meedoen”, vindt Jansen, die als puntspeler soms het verwijt krijgt dat hij niet egoïstisch genoeg is. “Ik heb altijd oog voor mijn medespelers. Volgens mij is daar niets mis mee, maar okay, bij sommige situaties in de zestien mag ik wel wat meer doelgericht handelen.” Zoals die ene keer toen hij als B-junior van Sparta’25 in een selectiewedstrijd van de KNVB drie keer scoorde en de clubs vervolgens in de rij stonden.  Ontegenzeggelijk heeft hij wel wat, die Jansen. Nu is het wachten op de definitieve herbevestiging.

Be Sociable, Share!