‘Heel teleurstellend’

“Maak er alsjeblief geen verhaal in de verwijtende sfeer van. Ik heb ook heel mooie jaren bij Deurne gehad”, zegt Joep Sijbers, die sinds een dikke week op eigen verzoek geen deel meer uit maakt van de selectie van sv Deurne. De 28-jarige spits, in het verleden jaarlijks goed voor een gemiddelde van circa 15 doelpunten, is even helemaal klaar met het voetbal. “Als je team achter staat en je komt er als spits dan nog niet in, klopt er iets niet.” Hij trok diverse keren aan de bel, maar uiteindelijk veranderde niets. Dus trok Sijbers zijn conclusies.

Toen Sijbers afgelopen zomer na een kortstondig avontuur bij JVC Cuijk neerstreek op het oude nest, wist hij al dat hij aan een gevaarlijk proces begon. Sijbers dacht in het verleden bewezen te hebben een waardevolle spelers voor Deurne te zijn. In de praktijk kwam daar weinig van tot uiting. Uiteraard hield hij zichzelf een spiegel voor. “Eerlijk is eerlijk, ik was ook niet bezig aan mijn beste periode. Maar ik heb ook niet de kans gehad me daar overheen te kunnen vechten. Twee of drie keer mocht ik dit seizoen in de basis starten. Voor de rest moest ik het met invalbeurtjes doen. Dat noem ik geen reële kans. Heel teleurstellend allemaal.”

“Ik heb een druk leven. Ben leraar op een VMBO en daarnaast bezig met het bouwen van een huis. Nee, het voetbal heeft daar nooit onder geleden. Of er iets speelde tussen de trainer en mij? Ik heb geen zin om daarover in details te treden, behalve dan dat mijn besluit om per direct te stoppen niet alleen op basis van voetbaltechnische redenen is genomen. Hoe nu verder? Ik wil zeker weer gaan voetballen, maar dan eerst en vooral om het plezier weer terug te vinden. Dus dat kan net zo goed bij een derde- of een vierdeklasser zijn. Ik woon in Venlo en ik heb geen zin om heel ver te rijden. Ik wacht gewoon even af. Ik ga mezelf in ieder geval niet aanbieden.”

Be Sociable, Share!