‘Heel mooie start’

Manuel de Ceuster kan zich niet heugen dat hij ooit tegen de hoofdmacht van een profclub gevoetbald heeft. In een tijdsbestek van vier dagen wordt de aanvoerder van Dongen ineens op zijn wenken bediend. Dinsdag met Dongen tegen NAC en zaterdag – ook als captain – met het BD-klasbakkenteam tegen Willem II. “Een heel mooie start van het nieuwe seizoen.”

Onder leiding van Arie van der Zouwen, de opvolger van Clemens Bastiaansen. “In het begin is het meestal een beetje aftasten, maar toch heeft Van der Zouwen na drie trainingen al indruk gemaakt. Aan kleine dingen merk je dat die man een berg ervaring bezit en op hoog niveau gewerkt heeft. Welke dingen? Nou, bijvoorbeeld hoe je moet staan wanneer op een bepaalde manier druk gezet wordt. Dat legt hij dan heel helder uit. Naast zijn didactische vermogen beschikt hij ook over voetbalintelligentie”, heeft de gymdocent van beroep al snel geconstateerd.

Kamaci niet naar Helmond

Als geste voor bewezen diensten maakt Sonny Moerenhout het duel met NAC ook mee, ofschoon die het komende halfjaar vanwege studie in Nieuw Zeeland verblijft. Fatih Kamaci eveneens. Helmond Sport wilde de spelbepaler graag nog een week op proef, maar daar zag hij in overleg met zaakwaarnemer Arie Treffers van af. “Eens houdt het op. Kamaci sluit vanaf nu bij Dongen aan en zal de rest van het seizoen voor die club uitkomen. Ondertussen is hij denk ik de beste getrainde amateur die er rond loopt”, refereert Treffers aan de diverse stages die Kamaci sinds medio mei afwerkte.

“De score zo beperkt mogelijk houden wordt waarschijnlijk het uitgangspunt tegen NAC”, zegt De Ceulaer. “Misschien kunnen we een goaltje meepikken. Belangrijk is dat we een goed gevoel overhouden. Donderdag nog een afsluitende training, vervolgens een paar weken vakantie en dat beginnen we in augustus met deel twee van de voorbereiding.” Deze dagen pakken ze hem in ieder geval niet meer af.

Be Sociable, Share!