‘Hebben niks aan zak complimenten’

foto Geert van Erven

Hij was net een interview aan het lezen met Martin de Groot. Collega van ADO’20, dat evenals Gemert naar de Topklasse promoveerde. “Ik herken me volledig in zijn verhaal. Ook een ploeg die lekker voetballend kampioen werd en eigenlijk nauwelijks echt getest werd.” Nu wordt andere koek geserveerd, weet ook Jan van Dijk na twee stevige nederlagen op rij. “Gemert zal stabieler moeten worden.”

Van Dijk is enerzijds blij dat de wake up call voor Gemert in deze fase plaats vindt. Nog gelegenheid genoeg immers om in te grijpen. “Het besef is nu daar dat alleen voetballend vermogen niet voldoende is op dit niveau. JVC was een week geleden gewoon sterker, maar HBS was zondag in dat opzicht echt niet beter dan Gemert, maar uiteindelijk stond het wel 3-0. Zij leunden een beetje achterover en sloegen vervolgens toe op de momenten waarin wij niet thuis gaven. Stevigheid in de duels is nog een aandachtspunt. Meteen na zo’n wedstrijd spuw je dan even vuur, maar als je er later nog eens rustig over nadenkt, is het verklaarbaar. We moeten nu alleen wel snel die omslag in denken en doen maken.”

Aanpassingen

Dat kan volgens de coach zijn in de vorm van aanpassingen in de basisformatie. “En in de manier van spelen.” Maar verkondigde diezelfde Van Dijk niet eerder dat Gemert vooral met veel druk vooruit diende te voetballen? “Jawel, en dat blijft ook overeind staan. Uiteindelijk. Maar resultaat is natuurlijk ook belangrijk. We willen met Gemert in die Topklasse blijven. En dat krijg je niet voor elkaar door alleen maar met een zak vol complimenten naar huis te gaan.”

Het trio opponenten dat Gemert vanaf zondag voor de kiezen krijgt, is niet misselijk. Hollandia uit, thuis tegen WKE en dan op bezoek bij Achilles’29. Niettemin wel een mooi reeksje om de aangekondigde wijziging in de speelstijl vanuit de underdogpositie gestalte te geven. “Dinsdag hebben we een uur gesproken over het hoe en waarom. We kennen de pijnpunten. Het wordt even omschakelen, maar het gaat goed komen”, verzekert Van Dijk. “Want voetballen kan dit Gemert.”

Be Sociable, Share!