‘Hebben al historie geschreven’

Wie wordt het? Wie dringt door tot de halve finale met UDI’19/Beter Bed of Be Quick als tegenstander op weg naar de Topklasse? Blauw Geel’38/OW of Nuenen? “Moeilijk in te schatten. Beide voetballende ploegen, goede elftallen. Maar wat de uitslag ook zal worden, ons seizoen kan niet meer stuk. Met die tweede plaats in de eindstand hebben we alvast historie geschreven”, weet Geoffrey Prommayon.

Twaalf maanden geleden verkeerde de huidige assistent van Francois Gesthuizen als speler van Blauw Geel in vergelijkbare omstandigheden. “Tot op zekere hoogte wel, ja. Want toen waren we vooral blij dat we ons veilig speelden en was deelname aan de play-offs om promotie toeval. Dat is nu compleet anders. Het verschil? Er wordt meer vanuit het middenveld gevoetbald. Onze spelers willen de bal hebben en zijn in staat het spel te verplaatsen. Meer creativiteit. We hebben het elftal gedurende het seizoen zien groeien.”

Perfect

Zoals Prommayon ook zelf gegroeid is in zijn rol. “Het was aanvankelijk echt wennen. Ik was telkens geneigd in te grijpen op het veld. Dacht teveel als speler. Maar dat gevoel heb ik gaandeweg steeds beter los kunnen laten. Alleen de jongens op het veld kunnen het doen. Klink simpel, maar het kostte tijd om dat te accepteren. Ik voel me prettig in de functie die ik heb. Mijn kennis en ervaring als speler probeer ik over te brengen. Vaak individueel. Dat gaat goed, net als de samenwerking met Francois. Wat zeg ik, die is perfect. Wij vullen elkaar prima aan.”

Logisch derhalve dat het koppel ook na de zomer intact blijft. “Nee, heb geen trainerspapieren en weet nog niet of ik die wil gaan behalen. Ben wat dat aangaat een beetje zoekende. Ik heb inmiddels in de praktijk ervaren dat een trainerschap heel veelzijdig is. In de rol die ik nu heb voel ik me het prettigst. Aan de andere kant, zeg nooit nooit”, aldus de ex-prof, die maandag met kompaan Gesthuizen over een fitte selectie kan beschikken.

Be Sociable, Share!