‘Heb legitieme argumenten’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Een maand geleden liep Emre Ucerler naar eigen zeggen al met het gevoel rond om de eer aan zichzelf te houden. “Maar ik verplichtte mezelf niet op te geven.” Het bommetje in de aanvaller tikte echter door en ontplofte afgelopen week alsnog. Vrijdag gaf Ucerler te kennen met onmiddellijke ingang te stoppen bij Baronie. “Uiteindelijk ben ik toch de persoon waar ik voor sta. Voor de morele waarden die ik belangrijk vind.”

Eigenlijk heeft Ucerler niet zo heel veel trek om op details van het abrupt einde bij Baronie in te gaan. “Want dan krijg je weer reacties van de andere kant en aan modder gooien heeft niemand wat. Luister, neem van mij aan dat ik deze beslissing niet impulsief genomen heb. Ik heb gesproken met diverse mensen. Mensen met verschillende invalshoeken ook. Bovendien heb ik de afgelopen jaren wel geleerd om op de eerste plaats in de spiegel te kijken. Ik ben rebels, zeker, maar anderzijds wel straight. Kan niet tegen onrecht en ben geen jaknikker. Per saldo kwam het er na evaluatie van een en ander echter toch op neer dat ik mezelf zou verloochenen door verder te gaan. Vind zelf dat ik legitieme argumenten heb.”

Het predicaat ‘lastig’ zal nu nog nadrukkelijker aan zijn persoon gekleefd worden. “Dat zal best. Maar ach, ik weet zelf hoe het zit en in het verleden heeft gezeten en dat is voor mij waar het om gaat. Ik heb dit seizoen harder gewerkt dan ooit. Heb mezelf opgeofferd voor de ploeg, want ik wilde hoe dan ook slagen bij Baronie. En dat het voor mij zonder BVO-achtergrond moeilijk zou worden wist ik vooraf.  Dat er nu waarschijnlijk gesuggereerd gaat worden dat ik ben gestopt vanwege mijn reserverol, so be it. Dat speelde wel mee, maar was zeker niet doorslaggevend. Afgelopen week heb ik nog een keer met de trainer gesproken, maar de uitkomst was en bleef onbevredigend voor mij. Ja, in wezen is het iets tussen Jack Sweres en mij.”

Kickboksen

“Je zou inderdaad mogen verwachten dat de trainer altijd zijn beste spelers opstelt. Dus als ik daar niet bij hoor, zal ik in zijn ogen niet aan bepaalde verwachtingen voldoen. En wat mijn meest recente  optredens betreft kan ik hem daar ook niet anders dan gelijk in geven.  Maar goed, nu duw je me richting details en dat wil ik niet. Nog niet. Het is te vers. En te emotioneel. Ben intussen alweer gepolst door clubs. Ongelofelijk hoe snel dat gaat. Maar voorlopig ga ik nu een paar keer per week kickboksen om in ieder geval fit te blijven, mijn hoofd schoon te maken en dan kijk ik straks wel hoe het loopt. Woensdag ga ik mijn spullen inleveren bij Baronie en daarna eerst dit hoofdstuk definitief afsluiten. Jammer dat het zo gelopen is. Maar hè, het is niet het einde van de wereld..”

Be Sociable, Share!