Havar stopt bij Kozakken Boys

Arda Havar Kozakken BoysTijdens de winterstop bereikte Arda Havar een akkoord met Kozakken Boys over een langer verblijf in Werkendam, maar de middenvelder heeft technisch manager Kees Spaan inmiddels laten weten daar wegens privéomstandigheden van af te zien. “Ik loop hier al een tijdje mee rond, voel me ook bezwaard. Maar nu zie ik even geen andere manier. Gelukkig toonde Kees begrip, hij bood indien gewenst zelfs hulp aan.”

Een op het oog onschuldig avontuurtje ongeveer negen maanden geleden, maar met een zwangerschap tot gevolg, ligt aan de basis van zijn besluit. “Het kind komt, maar een relatie met die vrouw zit er niet in. Dit betekent dat ook ik op gezette tijden zorg zal moeten dragen voor de baby. Dat gaat me niet lukken in combinatie met voetballen bij een topklasser. Daarom zal ik sportief een stap terug moeten doen. Ik wil wel blijven voetballen, maar dan bij een club in de buurt van of in Den Bosch. Met bijvoorbeeld minder trainings- en reisverplichtingen. Of wellicht in de zaal. Of beide, mogelijk in combinatie met een baan, want ik zit nu zonder werk. Binnenkort verwacht ik daar uitsluitsel over.”

Geweldige

“Ik ben van plan de situatie een jaar lang aan te kijken. Misschien heb ik een en ander tegen die tijd organisatorisch beter op de rit. Ben dan 28 en in principe op de top van mijn fysieke mogelijkheden. Wie weet wat er dan op mijn pad komt. Kozakken Boys? Ik sluit dat zelf in ieder geval niet uit. Kozakken Boys is een geweldige club met geweldige mensen. Heel erg jammer dat het zo gelopen is, maar momenteel kan ik niet anders.”

Be Sociable, Share!