Happy camper

Het echte werk moet natuurlijk nog beginnen, maar vooralsnog voelt Sam Wassenberg zich een happy camper in Cuijk. “Ik heb er tot nu toe 17 gemaakt in acht duels, misschien speelt dat ook een beetje mee. Maar de totale sfeer waaronder alles plaats vindt, is los daarvan top. En qua voetbal vertel ik niks raars als ik zeg dat het niveau bij JVC hoger ligt dan dat ik gewend was.”

Udenaar Wassenberg roemt de amicale benadering van alles en iedereen binnen de club. “Ik had me eerlijk gezegd ingesteld op toch iets meer zakelijkheid, maar ik ben positief verrast. Al is het inderdaad zo dat de competitie straks zal uitwijzen hoe de vork werkelijk in de steel zit. Maar tot dusverre niets dan lof. In de spelersgroep zelf merk ik dat de bereidheid om met elkaar naar iets moois toe te werken enorm groot is. En dan voegt de nadrukkelijke aanwezigheid van Hans Kraay een extra dimensie toe aan het geheel. Hij is een voetbaldier. Enorm gepassioneerd en met kennis van zaken. Tijdens trainingen gaat hij bijvoorbeeld in op details waarvan ik denk: hé, daar kun je wat mee. Hij brengt het daarnaast leuk en door zijn connecties in het topvoetbal hoor je bovendien nog eens wat..”

Basis

Een positie tussen plaats vijf en tien wordt het uitgangspunt voor JVC Cuijk. “Voorzichtig? Als we vijfde worden hebben we het goed gedaan. Als we op de tiende plek eindigen, zullen we dat op basis van de huidige gegevens als tegenvallend beschouwen. Ik ben naar Cuijk gekomen voor een basisplaats, maar dat zullen meerdere jongens gedacht hebben. In dat opzicht is het lekker dat ik al veel gescoord heb. Heb mijn plaatsje nu wel verdiend, denk ik. Maar in een selectie waarin achttien spelers zo kunnen spelen, is het altijd dringen. De concurrentie staat klaar.”

Scherp blijven dus, weet Wassenberg, die overigens niet als centrumspits wordt gebruikt door het technische duo De Kruif/Kraay. “Ik kom vanaf links. Loeren op de ruimtes. Bij UDI had ik nogal eens de neiging om de bal te komen halen, zeker als het niet liep. Dat is hier niet nodig met zoveel voetballend vermogen op het middenveld. Ik kan me puur op mijn eigen spel richten”, zegt Wassenberg aan de vooravond van de eerste competitieronde in de Topklasse, thuis tegen het HBS van coach Andre Wetzel en ex-prof Jean Paul Saeijs.

 

Be Sociable, Share!