‘Hangen ertussenin’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Binnenkort gaat de leiding van Baronie met de selectiespelers om tafel met het oog op volgend seizoen. “Hopelijk lukt het de club om deze groep bij elkaar te houden. Ikzelf? Heb de intentie om te blijven. Ik ben hier prima op mijn plek”, beweert Jorn Sweres, wiens naam echter op menig scoutinglijstje prijkt. “Ja, in de wandelgangen hoor je weleens wat, maar persoonlijk heb ik nog met niets of niemand gesproken.”

“Dat zou zomaar kunnen”, zegt Sweres met een lach als hij geconfronteerd wordt met zijn laatste competitiewedstrijd en het op basis daarvan afhaken van kandidaten. “Tegen Brabantia was het niet best, nee. Zoals ik al zei: ik voel me goed bij Baronie. Maar als er serieuze interesse komt, praten kan nooit kwaad”, bekent de zoon van hoofdtrainer Jack Sweres. “Ik weet dat klagen geen zin heeft, maar toch wil ik nog maar eens gezegd hebben dat ik tot die dag nog nooit op zo’n slecht veld gespeeld had. Ja, ik weet het. Zondag tegen Someren mogen we er weer op”, geeft de rechterspits al aan dat het wederom op een onvervalst partijtje hots-knots-begonia dreigt uit te lopen.

“De natuurvelden zijn gruwelijk slecht bij Baronie. Daarop trainen om alvast te wennen? Op dat modderveld achteraan? Uiteindelijk heeft de staf gekozen voor de kwaliteit van de trainingen. Dus trainen we op kunstgras. Voor ons spelers wordt het een kwestie van mentale instelling. De speelwijze kan ons daarbij helpen. Dat wil zeggen volle bak druk zetten en op die manier fouten afdwingen bij de tegenstander. Gezien onze wisselende prestaties hebben we er een poosje voor gekozen om eerst wat in te zakken, maar dat leverde niet of nauwelijks verbetering op. Nee, wij moeten lekker ons eigen spel spelen. Zonder uiteraard in blind naar voren rennen te vervallen.”

Gezeurd

Op 1 december won Baronie voor het laatst in competitieverband (Schijndel, 2-1). “Dat wordt tijd, ja. Daarom was die 5-0 tegen TSC van dinsdagavond zo lekker. Ook al was het een oefenpotje. De sfeer in de kleedkamer was meteen weer als vanouds. Je weet hoe dat gaat. Als je een paar keer achter elkaar verliest of niet wint, wordt er onderling gezeurd. Ons perspectief? Tja, we hangen er een beetje tussenin, hè. Ik denk dat wij teveel kwaliteit hebben om in de problemen te komen en anderzijds te wisselvallig zijn om bovenin mee te doen. Winnen en dat gevoel vervolgens vast zien te houden. Dat wordt ons streven op korte termijn. Om volgend seizoen verder uit te bouwen wat we tot nu toe hebben bewerkstelligd.” Met Jorn Sweres?

Be Sociable, Share!