‘Had hoger instapniveau verwacht’

Het eerste echte meetmoment van OJC Rosmalen zaterdag bij ASWH kwalificeerde Dennis Dekkers ondanks het 2-1 bekerverlies als behoorlijk, maar overall is de coach van de hoofdklasser nog niet tevreden over de voortgang tot dusver.  “De verdedigende organisatie is op orde, maar in balbezit zal het beter moeten”, bekent Dekkers aan de vooravond van de confrontatie met Hoek.

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Ook een bekerpot, maar dan van een ander kaliber. Dat van de grote jongens. “Waarom wij nu wel van Hoek gaan winnen? Ha, ha, dat moet je dan zeggen als trainer, he. Sinds wij die finale om de districtsbeker in Werkendam van ze verloren (2-0), heb ik die ploeg niet meer aan het werk gezien. Maar ik ga ervan uit dat Hoek wederom een sterk team heeft staan met een goeie mix van fysieke kracht, routine en voetballend vermogen. Makkelijk zal het niet worden. Sterker, OJC zal een topdag moeten hebben om ze te kloppen, verwacht ik. Maar okay, het is bekervoetbal en daarin gebeuren wel vaker gekke dingen. Bovendien kennen we de eventuele volgende tegenstander (HBS) ook al. En wederom thuis. Dus aan onze motivatie zal het zeker niet liggen.”

Vaster

Ongeacht de uitslag van het woensdagse tentamen gaat Dekkers sowieso meer antwoorden krijgen over de plussen en minnen van OJC. “Hoewel het bij ASWH dus al wat beter ging, had ik vanaf de start van de voorbereiding een hoger instapniveau verwacht. Van het plan om met één diepe spits te spelen en twee spelers daar kort achter zijn we vooralsnog afgestapt. Een systeem dat een complexere uitvoering vereist, maar dat bleek te hoog gegrepen. Als je elke derde bal in voorwaartse richting alweer kwijt bent, gaat dat niet werken. Daarom zijn we overgestapt op het vertrouwde 4-3-3, waarin alles wat duidelijker is. Waarom dat andere systeem? Omdat wij met Thijs van der Velden, Bas Smulders en Jesse Dibbets spelers hebben die prima vanuit de tweede lijn kunnen komen en bovendien over een goed schot beschikken. Mogelijk wagen we in dat opzicht in een later stadium een nieuwe poging. Als we met name wat vaster zijn aan de bal.”

Vanwege de confrontatie met de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser is het duel met LONGA om de districtsbeker overigens verplaatst naar dinsdag 3 september, de week voorafgaand aan de start van de competitie. Niet voor OJC trouwens, want vanwege de festiviteiten rondom het 75-jarig jubileum van Blauw Geel’38 in dat weekend vindt de ouverture voor de Rosmalenaren eerst plaats op 15 september, in Valkenswaard tegen De Valk. “Op de dinsdag voor dat duel spelen we nog een oefenduel. Dan zullen we tien wedstrijden in de benen hebben en vervolgens moeten we er klaar voor zijn.” Met de tussentijdse hoop op een ondeugend piekmomentje deze woensdag.

 

Be Sociable, Share!