Grimmiger

foto Bert Stottelaar

Zelf zat hij dinsdag op de bank toen UNA/Brinvast zo worstelde met de reserves van ASWH. Het bekerduel dat de topklasser won na strafschoppen. “Daar moet je niet teveel waarde aan hechten. Gauw vergeten en ons opmaken voor Argon. De ene wedstrijd is de andere niet. Argon in de beker met 15-0 gewonnen van een vierdeklasser? Voor hen geldt hetzelfde.  Zondag zal alles anders zijn”, verzekert captain Mark van Boekel.

Zondag moet alles anders zijn. “Een heel belangrijke wedstrijd”,  aldus Van Boekel, die ongeacht het resultaat echter niet veel zal veranderen aan de situatie waarin UNA inmiddels is beland: een ordinaire degradatiestrijd. “Een tegenvaller? Ja en nee. We draaiden een prima voorbereiding na dat topseizoen in de Hoofdklasse. Stiekem hoop je die lijn een trede hoger door te trekken. Dat wil zeggen, met regelmaat je punten pakken en nu en dan voor een verrassinkje zorgen. Dat blijkt er jammer genoeg niet in te zitten. Het is niet zo dat UNA het slecht doet, maar over het algemeen is de tendens wel dat het vaak net niet goed genoeg is. Tegen Achilles’29 kregen we de kans op 1-0 te komen, maar weer maakten we het niet af. De rijpheid van die ploeg stond vervolgens model voor het gros van de teams in de Topklasse. Zij blijven rustig, spelen hun eigen spel,  prikken er nadien zelf eentje binnen en pakken de drie punten.”

Zover is UNA niet en zover zal UNA vermoedelijk ook niet komen. “Natuurlijk zouden wij er ook een speler met 200 duels ervaring in het betaalde voetbal bij willen hebben. Maar dat is niet de realiteit. Wij hebben te weinig spelers die de boel op sleeptouw kunnen nemen. Ikzelf probeer daar als aanvoerder mijn aandeel in te hebben, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meeste spelers vooral bezig zijn om hun eigen hoofd boven water te houden. Als je op de toppen van je tenen loopt, is het lastig om medespelers beter te laten voetballen.”

Prestatie van formaat

Ondanks dat acht Van Boekel UNA in staat straks boven de rode streep te eindigen. “Als we daarin slagen hebben we een prestatie van formaat geleverd. Ik ga er vanuit dat wij als groep geleerd hebben van het eerste halfjaar in de Topklasse. Dat we elke duel volle bak moeten. En dan bedoel ik puur voor het resultaat. Alles er voor over hebben om punten te pakken. Stevig een duel aangaan, ook als je van nature geen bikkel bent. Niet de voetballende oplossing zoeken als dat niet kan. Ook vanuit de technische staf merk ik dat er feller gereageerd wordt op bepaalde spelsituaties. Dat is goed en nodig. We willen met zijn allen toch dat UNA in die Topklasse blijft?”

Be Sociable, Share!