Gösgens stopt bij UNA

foto Bert Stottelaar

Bas Gösgens heeft besloten UNA/Brinvast aan het einde van het seizoen te verlaten. De 43-jarige coach zegt dat hij na drie jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. Dinsdagavond maakte hij zijn beslissing voor aanvang van de training kenbaar. “Ik heb getwijfeld. Nog steeds heb ik het prima naar mijn zin bij deze club, heb prima verstandhoudingen, maar de prikkel van een nieuwe uitdaging gaf de doorslag.”

Gösgens is uiteindelijk vooral pragmatisch te werk gegaan om tot zijn besluit te komen. “Als wij ons met UNA handhaven in de Topklasse, hebben we een prestatie van formaat geleverd. De inzet zal volgend seizoen vermoedelijk niet anders zijn. En daarbij heb ik me afgevraagd of ik dat wil. Nee, was het antwoord. Ik wil liever met een andere club iets opbouwen, iets bereiken, zoals we dat met UNA ook gedaan hebben.”

Passant

Spelers, staf en leiding van de club reageerden verrast volgens Gösgens. “Ze vonden het jammer. Bewust heb ik het bij de mededeling op zich gelaten. De komende wedstrijd is belangrijker en erover praten kan altijd nog. Uiteindelijk ben ik maar een passant, deze dingen gebeuren nou eenmaal. Als het aan mij ligt verandert er niets tot aan het einde van dit seizoen. Met dezelfde toewijding zal ik mijn steentje bijdragen om UNA voor de Topklasse te behouden. En ik weet haast wel zeker dat de spelers daar ook zo over denken.”

Op de markt

Een en ander betekent dat Gösgens (negen jaar zelfstandig seniorentrainer en hoofdklassenkampioen met Deurne en UNA) beschikbaar komt op de markt. “Mijn streven is een club met ambities, het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Dat zou eventueel ook een eersteklasser kunnen zijn. Er speelt momenteel niets wat je als concreet kunt betitelen, ik laat het maar op me afkomen.”

Be Sociable, Share!