Gösgens naar UDI’19

Bas Gösgens wordt de nieuwe hoofdtrainer van UDI’19/Beter Bed. De 43-jarige Rosmalenaar,  momenteel coach van topklasser UNA, tekent een contract voor één seizoen in Uden. UDI wordt na Oisterwijk (3 jaar), Deurne (3 jaar) en UNA (bezig aan derde seizoen) zijn vierde club. “Een grote vereniging met een grote reputatie. Ik ben blij dat de keus op mij is gevallen.”

Sinds Gösgens zijn vertrek bij UNA aankondigde, raakte hij naar eigen zeggen met verschillende clubs in gesprek. Toen UDI zich meldde, ging de focus echter op die club. “Ooit koos ik voor Deurne toen ook UDI in de picture was, maar nu wilde ik voor mijn kans gaan.”  Voor zichzelf had hij al een tijdje een lijstje met vier clubs in zijn hoofd waarvoor hij zou willen werken: UNA, UDI, Gemert en OJC Rosmalen. “Clubs met uitstraling, potentie en een eigen identiteit. Ook bij UDI vormen de eigen clubspelers de basis en dat blijft zo. Straks wordt bekeken voor welke posities eventueel versterking nodig is. Vooralsnog gaan we ervan uit dat UDI volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt. Topklasse? Redelijk prematuur natuurlijk, maar dan wordt het waarschijnlijk een ander verhaal. Het verschil tussen beide afdelingen is namelijk gigantisch.”

Evalueren

Gösgens kan er inmiddels over meepraten. Met UNA wacht hem een nog een harde en vermoedelijk lange strijd om klassenbehoud te realiseren. “Dat wisten we vooraf. Als we het kunstje flikken, gaan we dat uitgebreid vieren, kan ik je verzekeren.” Om daarna in de uitdaging die UDI heet te stappen. Vooralsnog voor een jaar. “Ik hoop uiteraard op een langdurige samenwerking, maar jaarlijks evalueren is praktisch de beste oplossing voor beide partijen. Hoe dan ook, de voortekenen zijn in ieder geval positief.”

Be Sociable, Share!