GOES naar A en Hilversum naar C…

De vrijwel jaarlijkse discussies (en/of speculaties) omtrent de invullingen van de hoofdklassen in het zondagvoetbal zijn weer in volle gang. Een jaar geleden werd UDI’19/Beter Bed de sigaar en nu doet het verhaal de ronde dat OJC Rosmalen weleens het kind van de rekening kan worden met een verbanning naar C. Maar ligt een andere oplossing niet veel meer voor de hand..?

Welke criteria de voetbalbond hanteert ter bepaling van de indelingen wordt nooit helemaal duidelijk. ‘Wij betrachten uiterste zorgvuldigheid, maar inhoudelijk doen wij daar geen mededelingen over’, luidt het steevaste commentaar vanuit Zeist. Waar Elinkwijk uit Utrecht vorig seizoen al kilometertechnisch het meest in aanmerking kwam voor C, geldt dat nu voor FC Hilversum, de topklassendegradant. Vanuit die plaats bedraagt de totale afstand naar de dertien clubs uit de Hoofdklasse C 1549 kilometer. Vanuit Rosmalen stopt de teller pas op 1660 kilometer.

En de Hoofdklasse A dan? Indien Hilversum naar C verhuist, is die klasse onderbezet en Hoofdklasse B met vijftien clubs nog steeds overbezet. Ook die oplossing is simpel en kilometertechnisch logisch. Bij een indeling in A zal het gepromoveerde GOES 1647 kilometer moeten overbruggen. Als het B zou worden, dienen de Zeeuwen bijna 2.000 kilometer (1979) af te leggen, dik driehonderd meer. “Dit opent wellicht perspectieven. Wij waren ons al aan het instellen op een mogelijke plaats in C, maar het mag duidelijk zijn dat Hoofdklasse B onze en mijn voorkeur geniet”, reageerde OJC-coach Dennis Dekkers.

Nogmaals, welke maatstaven de KNVB nou precies hanteert is onduidelijk, maar op basis van logistieke gronden kunnen de indelingen niet anders dan als volgt zijn:

Hoofdklasse A Hoofdklasse B Hoofdklasse C
Alphense Boys Baronie Alcides
Argon Blauw Geel’38 De Bataven
DHC Brabantia Be Quick 1897
EDO Deurne Hilversum
Elinkwijk Dongen Hoogeveen
GOES EHC Juliana’31
Feyenoord Groene Ster Longa’30
Koninklijke HFC Nuenen MSC
Leonidas OJC NEC
Nieuwenhoorn UDI’19 Nieuw Buinen
Quick H UNA Quick’20
RKAVV Schijndel Rigtersbleek
Westlandia Someren RKHVV
Zouaven Venray Rohda Raalte
Be Sociable, Share!