Giga ontlading

Als regerend landskampioen bij de zondagamateurs zijn er de afgelopen maanden hoe je het ook wendt of keert ongetwijfeld momenten geweest dat de spelers van Gemert zich afvroegen of ze nog wel konden voetballen. De ontlading was zondag mede daardoor enorm toen Gemert bij FC Lienden de volle mep binnensleepte. “Dat hebben we wel even gevierd, ja. Na de 0-4 tegen EVV hebben we de koppen bij elkaar gestoken en van elkaar geëist meer gif en beleving in de wedstrijden te gaan stoppen. Dat ‘jammer, dan maar hoofdklasse-gevoel’ zoals dat een beetje door de hele club waarde, daar wilden wij als groep niet aan toe geven”, verzekert Bas van der Reijken (28).

Ook de spits kwakkelde een groot gedeelte van het eerste topklassenseizoen met zijn vorm. In zijn geval betekent dat plat gezegd: hij stond redelijk droog. De expeditie Lienden was voor hem dan ook meer dan een driepunter, want Van der Reijken scoorde. Iets wat hij vorig seizoen aan de lopende band deed. “Ik heb ook een tijdje met een blessure gekampt, maar het is nu een ander verhaal, inderdaad. Ik ben een zestienmeterspits, moet het hebben van voorzetten vanaf de flanken en de drukte in het strafschopgebied. En eerlijk gezegd komen we daar dit seizoen een stuk minder vaak dan in het verleden. Bijvoorbeeld omdat de tegenstand heftiger is. En als je als spits dan op een metertje of dertig, veertig van de goal komt te spelen, dan heb je aan mij gewoon niet zoveel.”

Met Anton Janssen – ex-PSV, nu stagiair bij NEC en de nieuwe Gemert-coach voor volgend seizoen –  had Van der Reijken daarover al een onderhoud, voordat hij de leiding van Gemert zijn definitieve jawoord gaf inzake de komende jaargang. “Hij noemde Bjorn Vleminckx als voorbeeld. Die had in het verleden bij NEC hetzelfde probleem, maar kijk eens hoe die nu functioneert nadat NEC anders is gaan spelen. Er komen daar in ieder geval meer ballen van de flanken en daar moeten wij met Gemert straks ook naar toe. Alhoewel ik besef dat je natuurlijk ook met de kwaliteit van een tegenstander te maken hebt.” Voor Gemert is het vervelend dat het de opkikker in Lienden zondag niet meteen kan opwaarderen, want dan is de ploeg vrij. FC Oss en De Treffers heten de eerstvolgende opponenten. “Makkelijke wedstrijden heb je sowieso niet in deze klasse. Eventuele degradatie is geen ramp, maar wij gaan er alles aan doen om dat te vermijden. Het geloof is er, zeker na zondag”, vertaalt de man die tegenwoordig naast het sportpark van UDI’19 woont het hervonden zelfvertrouwen van zwart en wit. “Soms twijfel je weleens als het wat minder gaat en dan is UDI een voor de hand liggende optie. Er is in het verleden meer interesse geweest, ook van andere clubs, maar aan de andere kant voetbal ik als Gemertenaar al mijn hele leven hier. Dus die band is stevig.”

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!