Gezocht: linkspoten

De selectie van ‘het Dijkse Boys nieuwe stijl’ begint al aardig gestalte te krijgen, maar uitgewinkeld zijn de Helmonders nog niet. “Winkelen? Maar dan met een schamel gevuld portemonneetje. Soms heb ik de indruk dat voetballers de krant niet lezen. Overal zie je dat budgetten inkrimpen, we gaan wat dat betreft weer terug naar het niveau van tien jaar geleden. Spelers moeten naar Dijkse Boys willen komen om in zichzelf te investeren. Volgens mij biedt de hoofdklasse een aardige opstap”, vindt Jan Kilkens.

De technisch leider van de herstart (links op de foto naast voorzitter Henny Kollee) bekent dat hij in deze voorbereidende maanden meer tijd aan Dijkse Boys kwijt is dan hij vooraf had ingeschat. “Wat betreft de samenstelling van de selectie moet ik heel veel alleen doen. Zoveel vrijheid is aan de ene kant prettig, maar ik kan mezelf niet opsplitsen. Laatst ging ik op één middag naar twee spelers kijken, ieder een helft. Dat werkt niet echt, dan krijg je geen goed beeld”, weet de ex-prof van Antwerp, NEC en Heracles. Veertien spelers heeft Kilkens inmiddels bij elkaar gescharreld. Veelal voetballers van Jong Helmond Sport, het team dat straks vanwege de bezuinigingen in Helmond wordt opgedoekt.

“We hellen nu een beetje over naar rechts. Ik zoek met name linksbenige spelers. In totaal willen we op twintig spelers uitkomen. Wat ik ze bied? Een grote kans op speeltijd in een elftal dat met aanvallende intenties zal spelen. Ik zie veel wedstrijden in met name de hoofdklasse en dan hoop ik echt dat mijn elftal straks niet zo loopt te voetballen. Bij mijn laatste club in Duitsland trok ik mijn conclusies ondanks een tweejarig contract. Het bestuur wilde dat ik defensiever ging spelen. Nou, dan ben ik weg.”

Kilkens ondervindt meer dan eens dat hij moet opboksen tegen het imago dat Dijkse Boys in het verleden opbouwde. “Onterecht. Er waait nu een frisse wind door de club en waar worden geen fouten gemaakt? Voor het eerst in de geschiedenis zal Dijkse Boys straks waarschijnlijk over een A-junioren team beschikken. Wij willen met vooral jeugdige spelers een doorstart maken en van daaruit langzaam doorgroeien. En de hoofdklasse is in dit verhaal een heel behoorlijk vertrekpunt, lijkt me.”

Naast de aangebleven routinier Yusuf Altunel (32) hebben de volgende spelers inmiddels toegezegd naar Dijkse Boys te komen: Roy Driessen (Schijndel), Cor Steevens (HVV Helmond), Wesley Hordemboen (Jong Helmond Sport), Johan van der Laak (Helmond Sport/VVV Venlo A1), Robin Kemper (Jong Helmond Sport), Thijs Maas (Jong Helmond Sport), Dennis Bouma (Deurne), Kevin van Veen (Jong Helmond Sport), Juremy Reker (Jong Helmond Sport), Leroy Hertogs (Jong Helmond Sport) en Pierre Butela (PVV).

Be Sociable, Share!