Gezocht: keeper

foto Jan in 't Groen

Dat DESK zondag Gemert ontvangt met een gehavende ploeg hoeft volgens Ad van Seeters niet per se een nadeel te zijn. Op de laatste speeldag voor de Kerst versloeg DESK met een geïmproviseerd elftal immers Venray. “Zo zie je maar, er doen zich altijd nieuwe kansen voor”, aldus de coach met een vingerwijzing naar het restant van dit seizoen. “Handhaving is haalbaar. Absoluut.”

Natuurlijk weet Van Seeters dat het bereiken van die doelstelling ook en met name afhankelijk zal zijn van de inbreng van de gevestigde namen binnen de Kaatsheuvelse selectie. “Zij zullen het verschil moeten maken. Namen noem ik niet, maar wie de schoen past …” Met alle spelers hebben inmiddels evaluatiegesprekken plaatsgevonden met het oog op de volgende jaargang. Om geen eventuele onrust te zaaien, blijft de inhoud van die praatsessies binnenskamers. Bijna dan. “Een aantal spelers is te verstaan gegeven dat het rendement omhoog zal moeten. Uiteraard zijn wij ook al bezig voor straks. Dat DESK behoefte heeft aan een kwaliteitsimpuls lijkt me duidelijk”, zegt de coach uit Raamsdonksveer.

VVCS

Los van de budgettaire beperkingen zal het gezien de precaire situatie waarin DESK zich ranglijstmatig bevindt in dit stadium niet meevallen kandidaat-versterkingen over de streep te trekken. “Daar heb je inderdaad mee te maken. Hoe dan ook zoeken we het vooral in jongens uit de regio.” De zoektocht naar een keeper per direct is vooralsnog vruchteloos gebleken. “Drie keepers voor de selectieteams is te weinig. Maar vindt er maar eens een van een bepaald niveau. We hebben zelfs de VVCS ingeschakeld om een reeds gestopte doelman uit het betaalde voetbal te kunnen bewegen tot een rentree voor een paar maanden inclusief onkostenvergoeding. Helaas. Echt meer dan een aandachtspunt. Zie Rini Hoevenaar (links op de foto). Die is herstellende van een slijmbeursontsteking. Het is de vraag of hij komende zondag inzetbaar is.”

De van blessures herstellende Casper van Elsacker (meniscus) en Sjack van Rijsbergen (gescheurde enkelband) zijn tegen Gemert sowieso afwezig. Stijn Biemans en Enes Ulusan sloten pas onlangs aan bij de groepstraining en zijn twijfelgevallen. “Beginnen tegen Gemert maakt het extra lastig, maar dat is nou eenmaal een gegeven. Voor ons wordt het hopen op een mindere dag van die ploeg”, bekent Van Seeters, die ongeacht het resultaat tegen de koploper en ongeacht de vlekjes die weggewerkt moeten worden met vertrouwen vooruit blikt. “Omdat het namelijk echt kan.”

Be Sociable, Share!