Gevoelig

foto Robert Janzen

Sam Wassenberg is in de optiek van Chris van den Dungen een belangrijke speler voor UDI’19/Beter Bed. De speler (foto) accentueerde dat zondag onder meer door de 1-1 te scoren tegen UNA. Zijn mening over de voetballer Wassenberg staat derhalve los van de beslissing die de technische leiding van de Udenaren afgelopen week nam door de aanvaller diens aanvoerdersband te ontnemen. “Ik heb een andere kijk op de invulling van het aanvoerderschap. Veel meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen, want zoiets ligt natuurlijk altijd gevoelig. Ik denk dat het zo beter is. En nogmaals, ik ben heel tevreden over de speler Sam Wassenberg”, stelde Van den Dungen.

De man in kwestie vindt het ook een lastig issue om in de openbaarheid over te praten. “In feite ben ik het oneens met deze beslissing. ‘Denken jullie dat ik weg ga?’, vroeg ik in een eerste opwelling. Want dat is totaal niet aan de orde. Het kwam er op neer dat ik op bepaalde vlakken niet op één lijn zit met de technische leiding. Geen voetbaltechnische zaken, maar meer in het verhaal eromheen. In eerste instantie dacht ik dat het om een maatregel ging, die vanaf volgend seizoen zou gaan gelden. Maar het bleek per direct te zijn. Ik maak er geen halszaak van, want met ons team moeten we het op het veld juist hebben van saamhorigheid en teamgeest. Dat ik echter teleurgesteld ben en iets meer respect had verwacht, is anderzijds niet te ontkennen.” Overigens is Giovanni Henskens de nieuwe captain. Omdat hij zondag geschorst was, nam Mark van de Meulenhof de honneurs ditmaal waar.

Hoe dan ook, tegen UNA was bij de betrokkenen van het ‘bandincident’ niets te zien. Dat UDI voor rust veelal achter UNA aanliep, had vooral te maken met de tactische invulling van de thuisclub. “We kwamen telkens een stap te laat. Na rust deden we dat beter, speelden we iets meer vooruit. Met de 1-1 kon uiteindelijk iedereen leven”, vond Van den Dungen.

Be Sociable, Share!