Gevleid

Frank Weijers zegt zich gevleid te voelen toen De Valk bij hem aan de bel trok met de vraag of hij een gesprek wilde in verband met het trainerschap bij de hoofdklasser.  “Deze club is één van de mooiste verenigingen hier in de omgeving Eindhoven. Rijke historie, prima organisatie. En sportief weer een stap hogerop na UNA 2, Bladella en Brabantia”, stelt de coach na zijn uiteindelijke aanstelling voor twee jaar.

In een kort tijdsbestek kwamen De Valk en Weijers zaterdag tot een definitief akkoord. “We hebben bewust voor een periode van twee jaar gekozen. Die tijd heb je minimaal nodig om gestructureerd verder te bouwen. Met het inpassen van talenten uit eigen gelederen en vanuit de regio. De Valk wil toe naar de status van een stabiele hoofdklasser en ik zie het als een uitdaging daaraan mijn bijdrage leveren.”

Deze week schuift Weijers ook aan bij de bespreking met Carlo Vorstenbosch, de huidige assistent van Paul van der Palen. “Ik heb begrepen dat Carlo prima functioneert en spreek de hoop uit dat wij na de zomer een duo vormen. De eerste selectie heeft een brede kern en ik verwacht dat die grotendeels intact blijft. Dat een enkele speler eventueel wordt weggeplukt is een mechanisme waaraan je niets verandert. Dat is een proces dat altijd twee richtingen op gaat. De Valk kijkt ook om zich heen. Al zal de club tot het uiterste gaan om deze groep bij elkaar te houden.”

Onrust

Voordat Weijers in Valkenswaard aan een ‘mooie, nieuwe uitdaging’ begint, wil de trainer eerst en vooral goed afsluiten bij Brabantia. “Sterker nog, daar gaat het gaspedaal op. We hebben nu alle dertien ploegen gehad en, ondanks de mindere fase van de laatste weken, is het nog altijd een reëel uitgangspunt om met Brabantia voor een prijs te gaan. Complimenten hebben we inmiddels al wel voldoende gehad. Nu wordt het zaak om die ook in resultaten om te zetten. Ik heb de indruk dat de groep een beetje teleurgesteld was nadat ik mijn vertrek aankondigde. Proef wat onrust, maar daar moeten we ons overheen zetten. De komende weken gaan we daar alle energie in steken.” In de bovenkamer van Weijers zit een snood plannetje opgeslagen. “Promoveren met Brabantia en dan volgend seizoen de duels met De Valk. Mooier zou niet kunnen.”

Be Sociable, Share!