Getergd

foto Thijs Meeuwsen

Jammer voor JVC Cuijk dat bij EVV voor het eerst dit seizoen werd verloren. Jammer omdat dit volgens Wesley Meeuwsen totaal onnodig was en jammer met het oog op het duel van zaterdagavond tegen Achilles’29. Want anders was deze wedstrijd een regelrechte topper geweest met de mogelijkheid om de koploper tot op twee punten te naderen. “Neemt niet weg dat wij getergd zijn. We gaan het ze heel moeilijk maken”, voorspelt Meeuwsen.

De spits die deze jaargang de trekker ‘pas’ drie keer doeltreffend overhaalde. Voor zijn begrippen niet geweldig. “Zondag in Echt had ik er minstens twee moeten maken, dat weet ik zelf als geen ander. Neem ik mezelf kwalijk. Nu moeten we deze drie punten terugverdienen in een wedstrijd waarin dat niet per se verwacht wordt van ons. Ja, zoals tegen Achilles. Maar even los van EVV, de trainer rekent mij niet af op het aantal goals. De statistieken wijzen uit dat ik bij nagenoeg elk doelpunt van JVC betrokken ben. Voor het team ben ik vooral een aanspeelpunt. Ik heb wel degelijk mijn waarde, maar nu op een andere manier.”

Vlijmscherp

Meeuwsen gaat ervan uit dat de eerste nederlaag een incident was. “Na zo’n reeks zit dat moment er een keer aan te komen, we moeten daar vooral niet te lang bij stil blijven staan. Dit JVC zit goed in elkaar. We zijn hechter en slimmer geworden. En de trainer weet altijd wel iets te verzinnen waarmee we de tegenstander verrassen. Ik ben niet de eerste die dit zegt, maar Jan van Deinsen voelt ons perfect aan. Weet precies in te schatten wie wat nodig heeft. Met humor op zijn tijd, maar als het serieus moet, dan is het ook echt serieus. Achilles? Die zijn vlijmscherp in de omschakeling. Daar moeten we ons tegen wapenen, zonder alleen maar tegen te willen houden. Als JVC in de komende zes duels tot de winterstop vijf punten pakt, evenaren we het puntenaantal van vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Leuk en aardig, maar wij moeten voor meer gaan. Met dit team hoeven wij voor niemand bang te zijn.”

Be Sociable, Share!