Geste

Maarten van Vugt heeft woensdagavond laat uiteindelijk besloten toe te geven aan de wens van de spelersgroep en de begeleiding rondom het eerste elftal van Blauw Geel’38/OW. Die waren het niet eens met het ontslag van de coach van de hoofdklasser. “Een rare gewaarwording, deze afgelopen dagen. Iedereen vindt er wel iets van. Ik weet voor mezelf de redenen waarom ik dit doe en dat is het belangrijkst. We moeten nu razendsnel omschakelen naar zaterdagavond, want dan wacht Venray”, probeert Van Vugt zijn persoonlijke gevoelens naar de achtergrond te plaatsen.

“Ja, die kop mag je zeker omdraaien”, reageert Van Vugt op de aanhef boven het persbericht dat de club deed uitgaan. ‘Blauw Geel door met Maarten van Vugt’, staat er te lezen. Terwijl daar ‘Van Vugt door met Blauw Geel’ had moeten staan.  Duizend en één dingen, waaronder bepaalde zinsneden uit het officiële communique, heeft de coach nog op het puntje van zijn tong liggen, maar hij slikt ze in. “Vanaf nu moet het voetbal centraal staan, anders had ik net zo goed niet kunnen ingaan op het verzoek.” En zo leidt Van Vugt donderdagavond de training en werkt hij met zijn selectie toe naar de wedstrijd van zaterdag. Alsof er niets is gebeurd. Inderdaad, een rare gewaarwording.

 

De volledige tekst van het persbericht:

 

Blauw Geel door met Maarten van Vugt

Vanavond is het bestuur teruggekomen op haar besluit Maarten van Vugt voortijdig te ontslaan. Dit was ook de uitdrukkelijke wens van het elftal en haar begeleiding. Maarten van Vugt maakt nu het seizoen af.

Afgelopen zondagavond deelde het bestuur van hoofdklasser SV Blauw Geel ’38 / Otter-Westelaken mede dat hoofdtrainer Maarten van Vugt per direct op non-actief werd gesteld. Als reden werden de tegenvallende resultaten van het vaandelteam genoemd. Op dit moment bezet Blauw Geel de derde plaats van onder in de ranglijst van de zondag hoofdklasse B en verkeert daarmee in de gevarenzone voor nacompetitie of degradatie.
Aansluitend, maandag, werd de spelersgroep en begeleiding op de hoogte gesteld van dit besluit. Laat op de maandagavond bereikte het hoofdbestuur en de BG-top namens de spelersgroep het bericht dat zij desondanks loyaal wensen te blijven aan hoofdtrainer Maarten van Vugt en met hem vertrouwen te hebben in een positieve afsluiting van het voetbalseizoen. Na intensief overleg tussen de diverse Blauw Geel-besturen werd besloten om de visie van de spelersgroep te respecteren. Op verzoek van de besturen is vanavond in goed overleg met Maarten van Vugt besloten om de non-actiefstelling op te heffen en hebben partijen naar elkaar toe uitgesproken vol nieuw vertrouwen met elkaar verder te gaan om dit enerverende seizoen tot een goed einde te brengen.

Namens het hoofdbestuur geeft voorzitter Wim Verwegen toe dat de kwestie geen ‘schoonheidsprijs’ verdient maar ondanks alles wellicht toch een positieve impuls teweeg kan brengen. “Bij de afwegingen die worden gemaakt bij het nemen van besluiten staan altijd de belangen van Blauw Geel als vereniging voorop. Wanneer duidelijk wordt dat inzichten veranderen en een besluit een andere wending dient te krijgen dan moeten we dit herzien en met elkaar proberen om tot een weloverwogen oplossing te komen”, aldus Wim Verwegen. Ook hij geeft aan het volste vertrouwen te hebben in de toekomst en hij benadrukt respect te hebben voor de wijze waarop de hoofdtrainer, de spelersgroep en begeleiding en de betrokken bestuursleden in deze kwestie tot een positieve oplossing zijn gekomen.

 

 

Be Sociable, Share!