Gemert rekent op jawoord Van Dijk

Tonnie BeekmansOp enkele details na zijn Gemert en Jan van Dijk het eens over een contractverlenging van de trainer. Tonnie Beekmans verwacht dat het aanblijven donderdag bij de hervatting van de training bekend gemaakt kan worden. “Een middenmootpositie in de Topklasse wordt het ambitieniveau voor de komende jaren. Van Dijk kan zich daarin vinden”, zegt de technisch manager van Gemert.

Van Dijk sprak de voorbije maanden zijn zorgen uit over de relatieve vrijblijvendheid binnen het Gemertse. “Daar hebben we uitvoerig over gesproken en die plooien zijn gladgestreken. Sponsoren en supporters roepen weleens wat en dat mag. Maar spelers en trainer willen maar één ding en dat is in die Topklasse voetballen. Zonder afbreuk te doen aan onze identiteit. Aan dat specifieke Gemert-gehalte willen we niet tornen. Dus zo zullen wij altijd energie blijven stoppen in het opleiden van onze jeugd en het daarvoor benodigde kader plus de doorstroming naar de selectie. Of dat voldoende is voor de Topklasse? Dat was één van de discussiepunten.”

Wat Van Dijk al dan niet is toegezegd en/of heeft gerustgesteld blijft binnenskamers, maar Gemert gaat volgens Beekmans (foto) pertinent niet meedoen aan ‘gekke dingen’. Met andere woorden: geen dure spelers halen. Gezien de huidige scoringsproblematiek zou een rasdoelpuntenmaker meer dan welkom zijn.  “Klopt. Kevin van Veen? Tja, dan kom je toch weer uit op de financiën. In dat opzicht kunnen wij niet op tegen JVC Cuijk. Willen dat ook niet. Dat is gewoon de realiteit, ofschoon je toch ook van een dilemma mag spreken. Maar per saldo zoeken wij het uiteindelijk toch elders”, refereert Beekmans aan bijvoorbeeld Ronnie Heijmans, die afgelopen zomer overkwam van vierdeklasser ASV’33. “Die jongen ontwikkelt zich goed, maar je mag niet verwachten dat hij er nu al staat. Dat heeft tijd nodig.”

Falkenstein

Tijd die Gemert in deze dagen gezien de stand op de ranglijst eigenlijk niet heeft. “Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. Met een enkele mits en maar, zoals gelijktijdige blessures van bepalende spelers. Die hebben wel degelijk een rol gespeeld voor de winterstop. Als we daarvan gevrijwaard blijven, gaat handhaving zeker lukken”, weet Beekmans, die even schrok toen hij van zowel Anton Janssen (FC Oss) en Mario Captein (Helmond Sport) het verzoek kreeg voor een stageperiode van Jorzolino Falkenstein. “Die bij Oss heeft Jorzolino inmiddels achter de rug en bij Helmond is die gepland in de week na AFC. Zowel Janssen als Captein heeft verzekerd dat hierbij eventueel gaat met het oog op volgend seizoen.” Beekmans schrok net na Kerst overigens nog een keer toen hij zijn rondje joggen wilde afleggen op sportpark Molenbroek. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij allerlei voorwerpen aantrof op het hoofdveld. “Triest. Van omgekieperde vuilcontainers tot aan bloembakken in de doelnetten. Aangifte? Ik heb meteen het bestuur op de hoogte gesteld en zij hebben het verder afgehandeld.”

UPDATE 3-1-13: Tonnie Beekmans: “Gisteren heeft nog wat mailverkeer plaatsgevonden en we zijn eruit! Jan van Dijk is ook komend seizoen trainer van Gemert. Dat wilde ik even laten weten.”

 

Be Sociable, Share!