Gemert neemt de tijd

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Na de scheiding van Jan van Dijk staat de afwikkeling van het contract tot medio 2014 met de trainer deze week op nummer één van het prioriteitenlijstje. Pas daarna wil (en mag) Gemert zich volgens technisch manager Tonnie Beekmans daadwerkelijk bezig houden met de invulling van de vacante positie. “Iets van vijftien kandidaten hebben zich inmiddels gemeld. Maar meer dan een ontvangstbevestiging versturen zit er momenteel niet in.”

Het vertrek van Van Dijk voelt voor Beekmans nog steeds als een nederlaag. “Heel vervelend. Ondanks een geruststellende voorsprong hebben we de wedstrijd op ’t laatst alsnog verloren”, probeert Beekmans een metafoor te zoeken voor zijn teleurstelling. “Van Dijk te professioneel? In grote lijnen is het daar wel op neer gekomen, ja. Bij clubs als JVC en Achilles’29 was dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeurd, zeg maar. Of die afhandeling erop duidt dat de leiding van Gemert uiteindelijk de knoop heeft doorgehakt? Sorry, daar kan ik niks over zeggen.”

Zes weken

Op namen wil Beekmans in dit stadium dus ook niet ingaan. Zo waart die van Jan Poortvliet nadrukkelijk rond in het circuit. “Wat betreft het vinden van een geschikte opvolger zitten we niet in de stress. Zowat alle clubs zijn voorzien, dus over alle nog beschikbare kandidaten – en dat zijn er voldoende – kunnen we bij wijze van spreken nog zes weken redelijk onbedreigd ons licht laten schijnen.” Overigens werd vandaag (woensdag) bekend dat ook Leon Vlemmings eventueel beschikbaar is, want hij is opgestapt bij Excelsior.  Vlemmings komt uit ….Gemert.

Be Sociable, Share!