Gemert neemt bewust het risico

Het is algemeen bekend dat Anton Janssen erg goed ligt binnen alle geledingen van Gemert. De leiding van de hoofdklasser zou het contract met de coach dan ook graag willen verlengen. Janssen zelf staat daar in principe ook open voor. Toch gaat de kogel pas in januari door de kerk. Eerst dan is duidelijk wat de plannen en met name de mogelijkheden van NEC zijn.

“Anton is in Nijmegen parttime in dienst. Mogelijk wordt dat omgezet in een fulltime job binnen die club. Ook daar hebben ze plannen met Anton. Intern bekijkt men wat de mogelijkheden zijn en dan vooral op financieel gebied. In de loop van januari volgt daarover uitsluitsel. Ons rest nu niets anders dan afwachten. Ja, dat houdt een bepaald risico in voor Gemert, maar dat nemen we”, zegt technisch manager Tonnie Beekmans.

Janssen zelf wilde niet teveel kwijt over zijn voetbaltoekomst. Behalve dan dat hij met zowel Gemert als NEC reeds gesproken heeft en zolang er geen duidelijkheid is, het geen zin heeft op zaken vooruit te lopen. Dat laatste wil de coach ook niet met betrekking tot de positie op de ranglijst. “Onze voorsprong op de achtervolgers blijft schommelen tussen de acht en zes punten. Dat is ruim, maar in tegenstelling tot de buitenwacht zijn wij ons ervan bewust dat de competitie nog lang is.”

Keihard

Simpelweg van wedstrijd tot wedstrijd kijken is het credo volgens Janssen. “Vanaf het begin hebben we geroepen dat een groep van achttien spelers keihard nodig is en dat is ook het geval gebleken. Het is dan goed om te zien, dat de resultaten nauwelijks te lijden hebben onder het gemis van spelers als Erik van Dijk, Pieter Kuijpers en Bart van Schijndel. De overwinning op Baronie was moeizaam, maar wel terecht. Omdat Baronie achterin één-op-één speelde, kreeg je automatisch veel duels. Na een redelijk gelijkopgaande eerste helft drongen wij na rust steeds meer aan, hoewel de uitbraken van Baronie ook toen soms venijnig waren. Dat die bal op het laatst nog binnen valt, was misschien een beetje gelukkig. Maar op basis van de hele wedstrijd wel verdiend, vond ik.”

Be Sociable, Share!