Gemert mikt op persoon uit categorie Janssen

Wat al een tijd in de lucht hing, is dan toch bewaarheid. Anton Janssen verlaat Gemert en vervolgt zijn pad na de zomer naar daar waar zijn ambitie ligt: het betaald voetbal. “Heel erg jammer. De hoop dat Anton bij ons zou blijven, heb ik altijd gehouden. Hoewel die met het verstrijken van de tijd wel steeds kleiner werd”, reageert technisch manager Tonnie Beekmans op het vertrek van Janssen naar FC Oss.

Ondanks de almaar toenemende kans op een afscheid na één jaar heeft de leiding van de koploper in de Hoofdklasse nog niet echt geanticipeerd op de situatie. “We hebben een aantal sollicitaties ontvangen, meer is er eigenlijk niet gebeurd. Je moet dat niet groter maken dan het is. In de periode toen Janssen ons op de hoogte bracht van de belangstelling waren de plaatsen in de categorie van de geijkte amateurtrainers al vergeven. Daarom zoeken wij voor de opvolging in dezelfde hoek als waaruit Janssen kwam. In dat wereldje worden omstreeks deze tijd de meeste beslissingen genomen. Nee, ik maak me geen zorgen over het aanbod.”

Profielschets

Het opstellen van een profielschets is volgens Beekmans (foto) niet nodig. “Want die zal niet afwijken van de huidige. Vanavond komen we als leiding van de club bij elkaar en zullen de strategie bepalen. Maar dat de nieuwe hoofdtrainer iemand wordt in de lijn van Anton Janssen is voor mij helder”, aldus Beekmans, die zegt de intentie te hebben om de huidige spelersgroep intact te houden met het oog op volgend seizoen. “Er zal sowieso een verdediger bijkomen, omdat Pieter Kuijpers vertrekt en Rene Paardekooper vooralsnog helaas niet inzetbaar zal zijn. Een paar spelers heeft aangegeven te willen wachten met een definitief ja voordat de naam van de nieuwe trainer bekend is. Er ligt nog het nodige werk, maar het vertrouwen in een goede afloop is groot. Dat geldt inderdaad ook voor een eventuele promotie naar de Topklasse. We willen straks optimaal voorbereid aan de start verschijnen.”

foto Marcel Bonte ImageXL

Be Sociable, Share!