‘Gelukkig op kunstgras’

foto Robert Janzen

In eigenlijk pas zijn eerste volledige seizoen bij de A-selectie van Blauw Geel’38/OW kan Alexander Mols persoonlijk met een tevreden gevoel terugkijken. De 19-jarige aanvaller scoorde tot dusverre 11 keer. “Ik hoop dat ik er in de laatste twee duels nog een paar kan bijprikken. Hoewel ik natuurlijker liever heb dat ik niet scoor, maar wij wel voldoende punten pakken om ons te handhaven”, denkt de Veghelaar met UNA en OJC Rosmalen (uit) voor de deur aan het grotere belang.

Voor een jonge spits die elf doelpunten heeft gemaakt, is in de regel belangstelling. Het bleef echter stil rondom Mols en dat vindt de assistent-accountant eigenlijk wel prima. “Op de eerste plaats heb ik al toegezegd te blijven en daarnaast moet ik nog een hoop leren. Dat kan volgens mij het best bij mijn eigen cluppie.” Een eerste kennismaking elders verliep twee jaar geleden niet zoals gehoopt. “Bij de A1 van Willem II zat ik voornamelijk op de bank. Eén keer mocht ik starten. Uitgerekend tegen Ajax, waartegen voor een aanvaller niet veel te halen valt als je constant aan het verdedigen bent. Een echte kans heb ik daar nooit gehad.” Bij Blauw Geel wel. Vooral na de winterstop heeft Mols (rechts op de foto) zijn draai gevonden in de hoofdklasse. “Eerst speelde ik vast vanaf links, maar de laatste tijden rouleren we voorin en dat is een stuk prettiger spelen. Moeilijker voor de tegenstander en makkelijker om zelf kansen af te dwingen. Als we maar zorgen dat de posities bezet blijven en er in ieder geval één man diep weg blijft.”

Dat zijn teksten van een speler die onderdeel uitmaakt van een lekker draaiende ploeg. En in fases is dat in de praktijk ook zo, maar de vertaling naar punten houdt daarmee geen gelijke tred. Waardoor Blauw Geel dus alweer een flinke poos middenin de gevarenzone geparkeerd staat. De teleurstelling in het Veghelse kamp was zondag hevig na de 2-2 bij Papendrecht, hoewel de gelijkmaker van Joost Janssen pas in de slotfase tot stand kwam. “Gelukkig spelen we de komende duels op kunstgras, dat ligt ons beter. Op dat veld in Papendrecht viel niet normaal te voetballen, maar toch hadden we er meer van verwacht. Het wordt spannend. UNA zal ons niks cadeau doen. Ik verwacht dat we nog minstens vier punten nodig hebben. En of we dan de nacompetitie ontlopen, is nog maar de vraag.”

Be Sociable, Share!