‘Gelukkig geen meniscus’

‘De knak’ had hij niet gehoord en dat was al een hele geruststelling voor Wesley Meeuwsen, die zich dat geluid van drie jaar geleden maar al te goed kan herinneren. Dus geen kruisbandletsel voor de spits van JVC Cuijk en uit een eerste onderzoek is gebleken ook geen schade aan een meniscus. “Daar was ik een beetje bang voor. De banden zijn licht opgerekt. Ik mik erop volgende week zondag weer speelklaar te zijn.”

Achteraf heeft Meeuwsen een beetje spijt van de onbesuisde manier waarop hij, kort nadat hij JVC vanaf de stip naar 2-1 had geschoten, een duel aanging. “Die verdediger van AFC zette ook stevig zijn lichaam en ik wilde een blok zetten en de bal via hem uit schieten. Het was vlak voor rust en probeerde wat tijd winnen. Het zag er vast knullig uit. Onze fysio zei dat het maar goed was dat mijn been van de grond was.”

Deze week moet Meeuwsen sowieso rust houden. “Volgende week woensdag spelen we ook competitie, maar die wedstrijd komt waarschijnlijk te vroeg. Mijn streven is om er daarna tegen UNA weer bij te zijn.” De afwezigheid van Meeuwsen doet JVC pijn, omdat ook zijn stand-in Ferdi Akankan met een blessure kampt. “Tegen AFC nam Erwin Koen mijn plek in de punt over, maar die is natuurlijk meer een vleugelaanvaller. In de tweede helft konden we de bal voorin moeilijk vasthouden en werd de druk op onze achterhoede steeds groter. En liepen we op een gegeven moment op ons tandvlees. De 2-2 was terecht, alleen jammer dat die zo laat toch nog binnen viel.”

De balvastheid van Meeuwsen gaat JVC de komende duels dus missen. “Ik verwacht niet dat Jan van Deinsen het 4-3-3 systeem gaat aanpassen, maar als ik trainer was zou ik iets terughoudender gaan spelen. Echt balen dat ik er nu even uit lig. Ik zat lekker in mijn vel en heb een goede voorbereiding achter de rug. Aan de andere kant moet ik blij zijn met deze uitkomst. Het had een stuk beroerder kunnen aflopen.”

Be Sociable, Share!