(G)een vraagteken

Pierre van den Eeden maakt zich drukker over de perikelen rondom de vaststelling van de zaterdag afgelaste wedstrijd bij De Valk en de bekerwedstrijd tegen Stedoco dan om zijn contractverlenging. “De gesprekken moeten binnenkort nog komen, maar eerlijk gezegd verwacht ik geen problemen. Heb in ieder geval geen enkel signaal in die richting. Ik wil graag nog een jaartje door.”

De KNVB heeft het (inhaal)duel tegen De Valk inmiddels vastgesteld voor zondag 18 december. Terwijl Nuenen juist overeenstemming had bereikt met Stedoco om hun onderlinge bekerconfrontatie op zaterdag 17 december te spelen. “Nu schijnt de bond dat duel te willen verplaatsen naar dinsdagavond 20 december. Maar Stedoco heeft geen verlichting rondom het hoofdveld, dus moet worden uitgeweken naar een bijveld. Dat lijkt ons geen goed plan. Nog even los van het feit dat Nuenen dan binnen twee dagen twee wedstrijden moet spelen”, heeft Van den Eeden een punt.

Buienradar

De coach was ook ontstemd over de afgelasting in Valkenswaard en dan met name over het tijdstip. “Die vroege afkeuring had, bleek achteraf, te maken met het feit dat de scheidsrechter uit Alkmaar moest komen met openbaar vervoer. Wij wilden graag voetballen en lazen in de reglementen dat er in dit geval naar zondagmiddag uitgeweken diende te worden. Daar is zaterdagmiddag druk over getelefoneerd. Wij kregen van de bond het verzoek om akkoord te gaan met een andere datum, omdat het te kort dag zou zijn om voor zondag iedereen te kunnen mobiliseren. Vreemd, volgens mij staan wij binnen een halfuur in Valkenswaard op de stoep. Wij stemden dus niet in met het verzoek. Uiteindelijk kregen wij een telefoontje dat de hoofdconsul die eventuele wedstrijd van zondag op zaterdagmiddag al definitief had afgekeurd. Terwijl buienradar geen neerslag van betekenis aankondigde. Tja, dan ga je toch bepaalde vraagtekens plaatsen ….”

Intact

Die zijn er wat Van den Eeden betreft bij Nuenen intern niet aangaande het hoofdtrainerschap. “Met deze spelersgroep werk ik nu voor het tweede seizoen. Ik kan me voorstellen dat ze na drie jaar weleens een andere kop voor de groep willen. Maar tot die tijd kunnen we volgens mij nog prima samenwerken. Er zit, zoals dat heet, van beide kanten volop rek in. Nee, ik verwacht straks niet veel verloop. Misschien dat de jongens, die nu een beetje buiten de boot vallen, straks verder willen kijken. Maar de kern blijft intact, denk ik. Die gasten hebben met zijn allen een bepaald doel voor ogen en gaan echt niet lopen voor een paar centen meer.”

Be Sociable, Share!