‘Geen schoolmeesters’

Nivo Sparta heeft de nieuwe technische staf voor volgend seizoen rond. De zaterdaghoofdklasser uit Zaltbommel bereikte overeenstemming met de Bosschenaren Coen Burg (hoofdtrainer) en Peter Netten (assistent). “Types waar wij in samenspraak met de spelersgroep specifiek naar op zoek waren. Mannen die de voetbaltaal spreken en bovendien complementair zijn aan elkaar. Geen schoolmeesters”, zegt Bert Ruijsch.

De ex-profs Burg (foto) en Netten tekenen een overeenkomst voor één jaar. “Maar de intentie is om langer met elkaar door te gaan”, aldus het bestuurslid technische zaken. De resultaten zullen daarbij niet allesbepalend zijn. “We hebben een beleid uitgestippeld en het is zeker zo belangrijk dat daar daadwerkelijk invulling aan wordt gegeven”, doelt Ruijsch onder meer op de (door)ontwikkeling van eigen en regionaal talent van onderuit. “Herkenbaarheid in de manier van spelen is daar een onderdeel van.”

Geen must

Dat Nivo Sparta zich zonder nacompetitie heeft gehandhaafd in de Hoofdklasse kwalificeert Ruijsch als knap. “Alleen denk ik dat 24 punten volgend seizoen niet voldoende zullen zijn. Maar nogmaals, punten alleen zijn niet zaligmakend. Wij profileren ons afgezet tegen de mogelijkheden als een stabiele eersteklasser. Dus eigenlijk is het hoofdklasserschap een toetje. Begrijp me goed, natuurlijk willen wij graag hoofdklasser blijven. Maar dat is geen absolute must. Als wij over een eerste elftal beschikken dat grofweg bestaat uit een aantal spelers uit de eigen opleiding en een deel regionale voetballers uit een straal van circa vijftien kilometer van Zaltbommel, dan zijn we met zijn allen op de goede weg. Het zegt veel over de binding die er al is, dat spelers loyaal zijn gebleven aan Nivo Sparta. Ondanks een inkrimping van het spelersbudget met 42 procent.”

Ruijsch zegt het prima naar de zin te hebben in zijn nieuwe functie. “De selectie is rond en van onderuit staat alles intussen op poten. Alleen jammer van die situatie rondom Gerrie Schaap. Dat verhaal heeft zich buiten mij om afgespeeld, omdat het niets met voetbalinhoudelijke zaken te maken had. Daar doe ik dan ook geen uitspraken over. Gelukkig zijn alle zaken tussen de club en Schaap inmiddels correct afgehandeld.”

Be Sociable, Share!