‘Geen schande’

foto Bert Stottelaar

Voor het eerst sinds zijn overgang van Schijndel naar UNA/Brinvast was een basisplaats ingeruimd voor Randy Thenu. Een doorbraak, de doorbraak? “Uiteraard wil je spelen, dus die hoop is er altijd. Maar ik moet ook realistisch zijn. Zes weken voorbereiding missen is gezien mijn situatie het slechtst denkbare wat je kan overkomen. Vooralsnog zal ik me vermoedelijk in mijn rol moeten schikken.”

Op voorhand was al duidelijk dat Thenu bij de topklasser een hevige concurrentiestrijd te wachten stond. “Het niveau van je medespelers en daarmee ook dat van de trainingen, het niveau van de tegenstanders. Het is allemaal niet alleen letterlijk minimaal een stap hoger. Niemand wil voor een ander onder doen, het maakt je scherp. Ik kan het niveau aan, dat is stap één. Het basisteam is in principe bekend, die plaatsen zijn in de voorbereiding vergeven. Als daaruit iemand wegvalt, moet je er staan als een beroep op je wordt gedaan. Goed trainen, geduldig zijn en wachten op je kansjes.”

Teveel op safe

Uitlatingen van een speler die als muziek in de oren klinkt bij de technische staf. “Die blessure was vervelend. Ben nu op de weg terug, maar ik bespeurde zaterdag tegen EVV een gebrek aan ritme, speelde nog teveel op safe naar mijn zin. Niettemin logisch, dat heeft tijd nodig. Ik mag nu niet teveel eisen. Ook niet van de trainer. Bovendien, bij dit team op dit platform op de bank zitten is geen schande”, zegt Thenu, die in het duel (1-1) met de Limburgers een kleine twintig minuten voor tijd werd vervangen door Brian Boogers. “Het stond toen 0-0 en hij scoorde de gelijkmaker in de slotfase. Het gelijk spel gaf de verhoudingen weer.” En een afspiegeling van het UNA tot nu toe. Zeker niet slecht, maar anderzijds ook nog net niet doortastend genoeg. Een beetje zoals Thenu.

Be Sociable, Share!