‘Geen schaakcompetitie’

foto Robert Janzen

Voordat het een eigen leven gaat leiden: Ad van Seeters wil zich niet spiegelen aan het voetbal van Barcelona. Maar de coach van DESK gebruikt de succesformatie uit Catalonië wel als voorbeeld naar zijn spelers toe als het gaat om collectief denken en handelen. “Allemaal miljonairs die desondanks spelvreugde uitstralen en – nog belangrijker – bereid zijn om het voor en met elkaar te doen.”

Twee maanden zonder voetbal was voor voetbaldier Van Seeters lang. “De stoom komt uit mijn oren en de adrenaline giert door mijn lichaam.” De dikke maand tot begin september gaat Van Seeters in eerste instantie gebruiken om zijn spelers aan elkaar te laten wennen. Zowel op als buiten het veld. “We zullen het samen moeten doen. Ik ben geboren met   aanvallende genen. Ik stimuleer individuele acties op de helft van de tegenstander. Maar het teamdenken staat boven alles. De wil om alles voor elkaar over te hebben. Op een gezonde manier, want plezier is belangrijk. Ik ga, ook in technisch- en tactisch opzicht, geen dingen verlangen die tot obsessies kunnen leiden.”

Gezocht: linksbenige centrale verdediger

Overigens is DESK nog steeds op zoek naar een linksbenige centrale verdediger. Omdat de markt voor amateurs gesloten is, zal dat een speler worden die laatstelijk voor een betaalde club voetbalde. “Niet makkelijk, want zo’n speler moet ook passen binnen ons budget en daarnaast voldoen aan de criteria die ik net noemde. Als we niet slagen, kunnen we de vacature eventueel ook intern oplossen. Bijvoorbeeld met Frank Jongbloets, ook een sturende speler met een goede linkerpoot”, aldus Van Seeters, die hoopt op een ‘heerlijk open competitie’. “Wat ik van collega’s hoor en lees stemt positief. Laat het alsjeblieft geen  schaakcompetitie worden.”

Be Sociable, Share!