‘Geen gelukkig huwelijk’

Martijn v StrienDaar staat hij nu dan met regelmaat, onder de lat bij de reserves van JVC Cuijk tegen pak hem beet IVO 2 of Erp 2. Hij die door Hans Kraay als vervanger van Bart Tinus naar Cuijk werd gehaald. “Klopt, tussen JVC en Van Strien is het geen gelukkig huwelijk gebleken. Daarom hebben we in overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan”, zegt Martijn van Strien, voormalig keeper van onder meer FC Den Bosch, Telstar en IJsselmeervogels.

“Nee, aan een gebrek aan ervaring heeft het zeker niet gelegen”, lacht de 33-jarige in Den Bosch woonachtige doelman. Maar waaraan dan wel? “We pakten in het begin van de competitie te weinig punten en dan willen er weleens veranderingen plaatsvinden, he. Meer dan eens is dan de keeper het haasje, nietwaar? Zondebok? Vanuit mijn perspectief bekeken wel. Ik kreeg een paar keer wat ongelukkige goals om de oren. Per saldo vond ik echter dat mijn verbanning naar de bank niet nodig was. Maar okay, ik maak die keuzes niet.”

Van Strien overwoog tijdens de voorbije maanden om dan maar helemaal te stoppen, maar zag daar bij nader inzien na beraad met de mensen om hem heen toch van af. “Ik ben nog hartstikke fit en ook omdat ik er uiteindelijk op deze manier geen punt achter wilde  zetten. Het klinkt misschien raar, maar tijdens die wedstrijden met het tweede heb ik ondervonden dat ik het spelletje nog steeds heel leuk vind. Wat niveau betreft houdt het in vergelijking tot wat ik gewend was allemaal niet over, maar het enthousiasme van die jongens vergoedt heel veel. Tot nu toe kost het me geen extra moeite om de batterij op te laden, nee. Misschien gaat dat straks richting einde seizoen pas spelen, hoewel ik er alles aan zal doen om dat te voorkomen. Het is echt jammer dat het zo gelopen is. Bij elke club ben ik tot nu toe minimaal drie jaar gebleven.”

Keeperstrainer

En nu? Wat is Van Strien van plan? “Wachten op een club die zich meldt. Een ondergrens? Nou, ik zie mezelf niet zo snel bij een derdeklasser of zo op doel gaan staan. Dan kan ik beter bij Real Lunet gaan keepen zonder verdere trainingsverplichtingen. Kraay heeft me toegezegd dat hij gaat rondkijken voor mij. Dat vind ik wel tof van hem”, aldus Van Strien, die voor zichzelf op termijn een baan als keeperstrainer ziet weggelegd. “Ik train nu alweer voor het vijfde jaar de jeugdkeepers van DSC en dat vind ik hartstikke leuk om te doen.”

Be Sociable, Share!