‘Geen geldkwestie’

Christian Opschoor is een winnaar, maar niet in de manier waarop ze hem bij het niet naar verwachting functionerende Kozakken Boys graag zouden zien. “Buiten het veld ben ik in een aantal opzichten best wel een leider voor de groep, maar binnen de lijnen ben ik niet de persoon die de kar trekt, die de boel wel eens eventjes op sleeptouw neemt. Ik moet het toch vooral hebben van mijn creativiteit en intuïtie. Verdedigend werk schuw ik absoluut niet, maar de baas op het veld ben ik niet en zal ik nooit worden”, bekent de 30-jarige linkspoot, die deze week officieel zijn vertrek aankondigde bij de Werkendamse zaterdaghoofdklasser.

Eerlijk gezegd had Opschoor (ex-IJsselmeervogels, foto) niet de indruk dat de leiding heel erg rouwig was na de bekendmaking van zijn keuze. Kozakken Boys is zoals bekend een zeer ambitieuze club. De Topklasse is het doel en geduld is in het voetbalmaffe Werkendam een woord dat het liefst uit het woordenboek wordt geschrapt. De titel is inmiddels mijlenver uit zicht en alleen via een omweg lijkt promotie nog te bewerkstelligen. “Daar gaan we met zijn allen onze stinkende best voor doen. Ik heb me persoonlijk ook voorgenomen om alles uit de kast te halen. Wil graag met een opgeheven hoofd vertrekken.”

Sportieve argumenten lagen ten grondslag aan de keus van Opschoor, zegt hij. “Ik kom beter tot mijn recht in een team dat al staat. Het is pertinent geen geldkwestie. Het is algemeen bekend dat de budgetten alom lager zijn. Ik durf te stellen dat ik bij Kozakken Boys was gebleven als ik de helft had moeten inleveren, maar wij wel naar de Topklasse zouden gaan. Ik heb momenteel alleen hier en daar wat contacten, meer niet. Het is nog geheel onduidelijk waar ik volgend seizoen speel. Gezien mijn staat van dienst en het vertrouwen in eigen kunnen, maak ik me geen zorgen of ik wel aan een club kom. Ik ga er vanuit dat ik straks in de Topklasse speel. Op zaterdag, ja. Het voetbal op zondag heeft me nooit getrokken. Die dag wil ik op een andere manier benutten. Daarnaast vind ik de beleving en de ambiance op zaterdag veel aantrekkelijker”,verzekert Opschoor. Indien hij straks op het hoogste podium Kozakken Boys als tegenstander zou treffen, is het plaatje wat hem betreft helemaal compleet.

 

Be Sociable, Share!