‘Geen cafévoetbal’

foto Jeffrey Oomens

Er viel een moment van stilte in de kleedkamer toen Farley Kromodikoro zijn besluit officieel bekend maakte aan de spelersgroep van OJC Rosmalen. De 30-jarige captain van de hoofdklasser zal vanaf komende zomer niet meer voor de club uitkomen die hem zo na aan het hart ligt, maar anderzijds ook een verstikkende werking teweeg bracht.

“En dat heeft alles met mij en niets met de club te maken”, vult Kromodikoro aan. “Ik zou het liefst een herstart maken in een frisse omgeving. Bij een club die mij een goed gevoel geeft en daarnaast een omlijnd doel voor ogen heeft. Hier bij OJC kan dat niet meer. Ik ben niet meer happy, een proces dat al jaren sleept en nu een punt heeft genaderd waarop zelfs ik, binnenvetter die ik ben, zeg: nu is het klaar.”

Associatie

Dat vraagt om verduidelijking. De verdedigende middenvelder met een voorkeur voor een positie centraal achterin licht een tipje van de sluier op. Vijf jaar geleden overleed zijn vrouw en mede via haar connecties belandde Kromodikoro in 2003 bij OJC. Ondanks een nieuwe relatie had en heeft die associatie een weerslag op zijn gestel. Geestelijk en in het verlengde daarvan ook lichamelijk. De gang naar het sportpark van OJC viel hem steeds zwaarder. “Nogmaals, dat ligt absoluut niet aan de mensen bij OJC. Maar ik moet nu aan mezelf denken. Iedereen die ik spreek vindt het jammer, maar aan de andere kant begrijpen ze het wel.”

Wat nu? “Het spel voetbal vind ik nog steeds geweldig. Als er iets leuks voorbij komt, denk ik daar zeker over na. Maar cafévoetbal of iets dergelijks, nee, daar heb ik geen trek in. Dat past niet bij mijn karakter. Als er niets op mijn pad komt? Dan stop ik.”

Be Sociable, Share!