Gedoceerd gassen

foto Gerald van Zanten

Wat doen voetballers als de coach hen naar de bank verbant? Mokken, balen, schikken en/of doordeweeks juist een schepje er bovenop? Randy Thenu is er vooral een van het laatste soort. Sinds twee duels is hij weer basisspeler van Schijndel. Maar nog zonder tastbaar resultaat. “Ik moet en kan beter en de ploeg in totaliteit ook. We handelen vaak nog iets te geforceerd.”

In het duel met Dongen (1-2) was dat volgens de middenvelder het grootste euvel. “Het eerste halfuur was voor Dongen, maar daarna herpakten wij ons en kregen vlak voor rust aansluiting. Misschien optisch omdat Dongen wat inzakte, maar toch. Helaas maken we nog teveel verkeerde keuzes. Hebben we moeite om datgene te doen wat de wedstrijd of een situatie op een bepaald moment vraagt. Aan de instelling ligt het niet. Sterker, we lopen onszelf in alle gretigheid soms juist voorbij.”

Lachertje

Een en ander heeft tot gevolg dat het gepromoveerde Schijndel zich momenteel als nummer laatst terugvindt op de ranglijst. “Twee jaar geleden werden we op een gegeven moment het lachertje en dat willen we nu voorkomen. Dat gaan we nu voorkomen. Hoe? Keihard blijven werken en in elkaar blijven geloven. Ja, Schijndel heeft voldoende kwaliteit in deze selectie. Daarvan ben ik overtuigd. Het komt er alleen nog niet helemaal uit. Hoewel ik vind dat wij tot nu toe geen enkele keer kansloos zijn geweest in de duels die we verloren. Ook niet tegen Dongen, nee. Misschien moeten we leren om soms weleens gas terug te nemen. Of inderdaad, gassen op het juiste moment. Wedstrijden leren lezen. Dat eis ik ook van mezelf. Ik moet dwingender zijn, het spel meer naar me toetrekken.”

Voor een uitgebreid fotoverslag Schijndel-Dongen door Gerald van Zanten, klik hier.

Be Sociable, Share!