‘Gaan erop kletsen’

HarmvdSteen DeurneHet zijn zowel fysiek als mentaal intensieve tijden voor Deurne. Het is niet uitgesloten dat de hoofdklasser tot medio juni nog negen keer serieus aan de bak moet. Als dat inderdaad het geval is, betekent dit dat Deurne de hindernis DESK genomen heeft, het nadien aflegt tegen DOSKO, de herkansing ingaat én in de finale van de landelijke beker staat. “Het liefst blijven we natuurlijk in de Hoofdklasse”, zegt Harm van der Steen, de topscorer van de ploeg.

Die de voorbije week belangrijk was voor Deurne. In Kaatsheuvel schoot hij in het eerste nacompetitieduel tegen DESK vlak voor tijd de 2-1 binnen, waardoor Deurne de terugwedstrijd (donderdag, 20 uur) vanuit een minder lastig perspectief tegemoet kan treden. Op Pinkstermaandag was Van der Steen in Gemert verantwoordelijk voor de winnende 2-1 in de verlenging van de finale om de districtsbeker Zuid 2 tegen vierdeklasser Volkel. “Die winst hebben we goed gevierd,ja. Hebben geen rekening gehouden met wat nog komen gaat. Zo’n prijs pak je namelijk niet al te vaak.”

Tegen Volkel – en volgens Van der Steen ook bij DESK – openbaarde zich opnieuw wat Deurne dit seizoen zo kwetsbaar maakt. Onvoldoende slagvaardigheid voor het doel van de tegenstander en moeite met het spel in de kleine ruimte. “Onze start in september met twaalf uit vier was geweldig. Elk schot op doel was toen bij wijze van spreken ook raak. Daarna werd dat gaandeweg minder en dan beland je uiteindelijk daar waar je nu staat. Maar we gaan de strijd om lijfsbehoud vol vertrouwen aan, hoor”,verzekert Van der Steen.

Druk

Ondanks dus die 2-1 achterstand tegen DESK en ondanks de moeizame winst op Volkel. “Zij deden het goed en bij ons dacht sommigen er misschien iets te licht over. Maar uiteindelijk telt gewoon het resultaat. Als hoofdklasser doe je het tegen een vierdeklasser toch nooit goed. Stel dat je met groot verschil wint, dan wordt gezegd dat de tegenstand niet bijzonder was, enzovoorts.” Op dit moment is nog niet zeker of de wedstrijd die komende zaterdag gepland staat voor Deurne doorgang vindt. “Als wij van DESK winnen, zal de nacompetitie voorrang krijgen. Dus wanneer dat duel in de kwartfinale van de landelijke beker tegen Harkemase Boys dan gespeeld wordt, geen idee. Het wordt druk, ja. Althans, dat hoop ik.” Want in het slechtste geval kan het seizoen voor Deurne ook binnen twee wedstrijden afgelopen zijn. Een scenario waaraan Van der Steen niet wil denken. “We gaan erop kletsen. En tussen de wedstrijden door goed onze rust pakken.”

Be Sociable, Share!