‘Frustraties, ja’

Het was niet handig. Dat weet hij zelf maar al te goed. “De aard van het beestje, hè. Na afloop in de kleedkamer heb ik meteen mijn excuses aangeboden”, reageert Jorn Sweres op de veldverwijzing in het duel tussen Baronie en EHC (1-2). “Frustraties, ja. Deze wedstrijd hadden wij moeten winnen. Maar dan moet je wel scoren. Soms heb je het gevoel dat alles tegen zit.”

Dat begon voor Baronie al vroeg op die zondagmiddag tegen EHC. Na amper zes minuten lag de 0-1 er al in. Tegen een ploeg die het verdedigen van een voorsprong tot een kunst heeft verheven. “Zoiets gaat hoe je het wendt of keert toch in de koppies zitten. Niettemin hebben we het vermogen getoond om  voortdurend op die gelijkmaker te jagen. En was het enige dat we lange tijd fout deden eigenlijk het niet verzilveren van de mogelijkheden”, blikt Sweres junior terug.

Toen Baronie halverwege de tweede helft die 1-1 dan toch binnen werkte, zat Sweres senior niet meer op de Bredase bank. De scheidsrechter had Jack Sweres al voor rust weggestuurd wegens herhaaldelijk commentaar op de vrouwelijke assistent scheidsrechter. “Ook niet goed, maar wel begrijpelijk. Die verzuimde tot drie keer toe voor een overduidelijke buitenspel situatie te vlaggen”, weet junior, die in die fase zelf een gele kaart incasseerde. “Onterecht. Het gebeurde vlak voor de dug-out van EHC en de scheids reageerde puur op de complete bank die op sprong.”

Opvlieging

De arbiter deed in de ogen van Sweres junior niets toen optreden wel degelijk gewenst was. “Zij kwamen een paar keer in met gestrekt been en dat werd gewoon toegestaan. Op een gegeven moment was ik het zat en ging verhaal halen. ‘Idioot’, zei ik en kreeg mijn tweede geel.” Dat EHC juist voordien weer de leiding had genomen, speelde uiteraard een rol in de opvlieging van Jorn Sweres. “Absoluut. Er zijn pas drie wedstrijden gespeeld dus misschien moeten we ook niet al te dramatisch doen, maar in het heetst van de strijd doe je weleens dingen waar je later spijt van krijgt. We staan nu onderaan met Baronie, maar ik weet zeker dat wij niet bij de ploegen horen die daar straks eindigen. Dat was ook de conclusie na afloop. We hebben een goed team dat goed kan voetballen, dus dat moet in orde komen. Maar we zullen wel wat effectiever moeten worden. Gelukkig sluit Jurgen Gijzen binnenkort weer aan, hij is belangrijk voor de balans op het middenveld”, weet Sweres, die zaterdag tegen Brabantia overigens niet aan de aftrap verschijnt. Niet omdat hij dan geschorst zou zijn. “Ik kan vanwege schoolverplichtingen deze week niet trainen en dan is het logisch dat je niet in de basis begint.”

Be Sociable, Share!