Finetunen

foto Robert Janzen

UDI’19/Beter Bed is nog niet waar het zijn moet, maar met vier uit twee doet de ploeg van Chris van den Dungen vooralsnog lekker mee in de top van het klassement. Is die noordoostelijke hoofdklasse C dan daadwerkelijk minder sterk zoals wordt beweerd? “Van wat ik tot nu toe gezien heb zeker niet”, sprak de Udense coach na de remise (1-1) tegen Longa’30.

Een duel dat UDI gezien de kansenverhoudingen had kunnen winnen. “Meteen na het begin lieten we twee beste mogelijkheden liggen. En als je dan vervolgens de 0-1 om de oren krijgt, doet dat iets met deze ploeg. Het vertrouwen is na die moeizame voorbereiding groeiende, maar nog niet krachtig genoeg, blijkt dan. Bovendien hadden we in die fase moeite met hun opkomende backs. Dat losten we tactisch niet goed op, waardoor Michiel van Zuidam en Tim Wolf meer achter hun man aanliepen dan andersom.”

Mamaar

Van den Dungen droeg tijdens de rust de oplossingen aan. Vanuit het centrum diende eerder doorgeschoven te worden, waardoor de Udense flankaanvallers zich meer konden concentreren op datgene waarin ze sterk zijn: de één tegen één. Bovendien gaf de coach Mourad Mamaar opdracht de bal niet te diep te komen vragen. “Als Mourad naar zijn zin te lang niet aan de bal is gekomen, gaat hij zoeken. Prima dat hij de bal wil hebben, maar wel graag meer op de helft van de tegenstander. Anders komt hij in de ruimte van controlerende middenvelder Bram Wonders. Na zijn lange afwezigheid mist Mamaar logischerwijs nog ritme, maar dat gaat goed komen. Een speler met veel voetballend vermogen.”

Automatismen

Zoals UDI meer van dat soort voetballers heeft. Joep van Geelkerken, Sam Wassenberg en die twee vleugelflitsers. “Als wij erin slagen sneller controle te krijgen over een wedstrijd, de onderlinge afstanden beter kloppen en het spel zich vaker afspeelt op de helft van de tegenstander,  vertegenwoordigen die jongens onze meerwaarde. Vergeet niet dat we pas sinds kort in de huidige samenstelling spelen. Als de automatismen er eenmaal inzitten, is UDI tot leuke dingen in staat. En zijn we niet meer zoals in deze wedstrijd van een fout van hun keeper  afhankelijk om tot scoren te komen”, refereerde Van den Dungen aan de flater diep in de tweede helft waarvan Van Zuidam profiteerde. “Over de gehele wedstrijd dik verdiend, maar we hadden ook zomaar kunnen verliezen.”

Be Sociable, Share!