Feestje versjteren?

foto Jeffrey Oomens

Net als Alexander Mols, Thijs van der Velden en Jeroen Nagel scoorde Mark Werts afgelopen weekend drie doelpunten. Mede daardoor zette Nuenen Venray opzij. “Na een paar matige wedstrijden liep het eindelijk weer eens als vanouds. Zij gaven ons aanvankelijk de ruimte om te voetballen en dan is dit Nuenen in staat om tegenstanders kapot te spelen”, stelt de middenvelder, die dit seizoen op negen goals staat.

“Het werd tijd voor een doelpuntje, dat was alweer een poos geleden. Lekker als je er dan ineens drie maakt, hoewel daar twee strafschoppen bij zaten. Maar negen goals tot nu toe is niet slecht voor een middenvelder.” Overeenkomstig de cijfers die zijn ploeg kan overleggen met nog drie duels te spelen. “We mogen niet ontevreden zijn, al kan ik me een paar wedstrijden herinneren waarin we het te makkelijk weggaven. Aan de andere kant: wanneer je als debutant tot aan het slot mee kan doen om een prijs, is dat een teken dat Nuenen op de goede weg is.”

Pittig

Die prijs zou deelname aan de nacompetitie zijn. Drie keer winnen en de buit is binnen, luidt het dan kort door de bocht. Gemert, dat aan een punt genoeg heeft om kampioen te worden, De Valk thuis en vervolgens naar Groene Ster. “Een pittig rijtje, om te beginnen zaterdag in Gemert. In de thuiswedstrijd waren we heel dicht bij de overwinning, pas vlak voor tijd scoorden zij de 2-2. Toen hebben we het ze lastig kunnen maken, waarom zou dat nu niet kunnen? In principe is Gemert sterker, zij staan niet zomaar op de drempel van de Topklasse. Maar, hoe heet dat ook alweer, je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Wanneer wij als vijfde eindigen hebben we het prima gedaan, maar gezien de huidige stand van zaken zou die klassering voor mij persoonlijk een onbevredigend gevoel betekenen. Dan hebben we toch niet het maximale eruit gehaald.“

Be Sociable, Share!