‘FC Oss gaat dit jammer vinden’

Maandag was het bijltjesdag bij FC Oss. Ongeveer tweederde van selectie kreeg te horen dat  voor hen geen plaats meer is bij de kersverse eerstedivisionist. Het gros van die vertrekkers vormde geen verrassing. Het aangekondigde exit van de basisspelers Aziz Moutawakil en Emrullah Güvenc wèl. “Ik zou graag de werkelijke redenen willen weten. In maart werd  verteld dat Oss bij promotie absoluut met mij verder wilde. En nu kunnen Aziz en ik botweg gesteld opflikkeren.”

‘Emmo’ zegt aan de ene kant opgelucht te zijn. “Nu hoef ik niet meer op twee gedachten te hinken. In de winterstop kon ik tekenen bij een Turkse ploeg die naar de Süper Lig is gepromoveerd. Maar toen liet Oss me niet gaan. Ze vonden dat ik te belangrijk was in de race naar promotie. Zonder mij zouden ze geen kampioen kunnen worden. Op 8 maart, die datum staat in mijn hoofd gegrift, kreeg ik te horen dat de club hoe dan ook met mij verder zou gaan. Nu voel ik me vooral gebruikt. Een man een man, een woord een woord is het toch?”

Directeur Mischa Rook bevestigt het verhaal omtrent het transferverzoek rond Nieuwjaar en de afwijzing daarvan door FC Oss. “Om Emrullah toch alvast de gelegenheid te geven zich ter plaatse te oriënteren met het oog op het volgende seizoen, heeft hij zelfs een paar dagen vrijaf gekregen. Wat betreft de toezegging die wij gedaan zouden hebben, kan ik alleen maar zeggen dat zijn interpretatie van het besprokene achteraf niet juist is gebleken. Wij hebben niemand garanties gegeven. Toen wij hem maandag de boodschap brachten, heeft hij daar overigens ook niet aan gerefereerd. Over een aantal gevallen hebben Bert Zwanenburg, Dirk Heesen en ik lang gediscussieerd, ook over Emrullah Güvenc. Uiteindelijk hebben voetballende argumenten de doorslag gegeven en niets anders”, reageert Rook op het vermoeden van de voetballer dat hij als een lastige jongen met een mening wordt gezien.

“Ik durf te stellen dat ik de ploeg kampioen heb gemaakt. Oss gaat dit straks heel jammer vinden. Ik ben een man die altijd en overal een mening heeft en dat zal nooit veranderen. Een buitenlandse man. Dat kan dan wel een gevoelig thema zijn, maar mijn intuïtie zegt dat het daarmee te maken heeft.” Rook: “Ik begrijp dat hij teleurgesteld is, maar dit is onzin. Ik noem Jean Black, Cendrino Misidjan, Stefan Maletic, Esad Razic. Die uitspraak is volledig voor zijn rekening.”

Güvenc zegt gerust te zijn in zijn hart. “Het boek Oss is definitief gesloten. En nu? Ik hoop dat ik nog steeds kandidaat ben voor die Turkse club. Ik ben zeker een Jupiler League-waardige speler, dus ik ga er vanuit dat ik dadelijk weer ergens aan de slag kan. Ik vind het jammer dat ik geen afscheid heb kunnen nemen van de supporters. Zaterdag was de laatste kans. Zelfs dat werd mij niet gegund.”

SERDAL GŰVENC

Serdal Güvenc, zijn oudere broer, vertrekt ook bij FC Oss. Hij laat weten dat hij die beslissing zelf heeft genomen. En dat hij op de bewuste maandag niet op de club aanwezig was. “Zaterdag heb ik mijn besluit telefonisch aan Bert Zwanenburg doorgegeven. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben 27 en moet ook aan mijn toekomst denken. Ik heb een financieel aantrekkelijk voorstel gekregen van een club buiten Nederland. Welke kan ik niet zeggen. Ik verwacht dat het binnen nu en twee weken rond komt.  Ik heb in twee jaar FC Oss mijn ziel en zaligheid in de club gelegd en neem afscheid met een titel, waaraan ik zeker en vast mijn steentje heb bijgedragen. Als polyvalente speler heb ik op alle verdedigende posities gespeeld. Ook dat neem ik mee op mijn cv.”

Be Sociable, Share!