FC Oss danst sirtaki

Nee, FC Oss is nog geen kampioen en afgaande op de laatste duels is wat dat betreft nog lang geen reden tot feesten. Het oefenpotje dat deze week werd verloren (3-2) bij vierdeklasser DAW staat daar volgens coach Dirk Heesen los van. “Een aantal nieuwe jongens speelde mee, net als de van een blessure teruggekeerde Stefan Maletic. Gewoon een trainingswedstrijdje, daar moet je niet al te dramatisch over doen. Overigens een leuk ploegje, dat DAW.”

Met nieuwelingen doelde Heesen op de drie Grieken die FC Oss inmiddels binnen de gelederen heeft. Naast Charis Vournazos bivakkeren ook zijn landgenoten Manos Sgouros en Thomas Makaronas in het Brabantse land. “Via tussenkomst van Vournazos zijn die twee jongens hier beland. Het zijn jonge gasten die in het buitenland willen investeren in hun voetbaltoekomst. Tot aan het einde van dit seizoen krijgen ze de kans zich te tonen op het trainingsveld en in vriendschappelijke duels. En net als voor Vournazos geldt dat zij eventueel eerder kunnen aansluiten bij de wedstrijdgroep als ze een aanvulling blijken te zijn. Ze zijn speelgerechtigd”, aldus Heesen. Het trio verblijft momenteel in Eindhoven en is op zoek naar woonruimte.

In totaliteit is de Osse groep spelers deze week ‘maar’ met twee spelers versterkt, want Cedric Olondo is weg. De aanvaller is per 1 februari vertrokken naar de Griekse eerstedivisionist Ethnikos Piraeus. “Je ziet wel meer rare dingen in dit wereldje”, reageert Heesen op zijn eigen uitspraak dat Olondo niet fit genoeg was om voor Oss te spelen en toch wordt aangetrokken door een andere club. “Vooropgesteld, Olondo kon er zelf niets aan doen dat hij niet fit was. Tegen de winterstop aan kende hij een periode waarin hij wel alles kon meedoen en ik dacht toen dat het de goede kant op ging. Maar nadien kreeg hij weer last, ditmaal van een kuit. Jammer, want voorop hebben we geen overschot aan spelers”, refereert Heesen ook aan de tussentijdse komst van Tim Nelemans.

Zondag , als FC Oss het in Noordwijkerhout opneemt tegen VVSB,  denkt Heesen weer volop keuzemogelijkheden te hebben aangaande de samenstelling van de wedstrijdselectie. “Esad Razic ontbreekt nog, maar voor de rest verwacht ik vrijdag iedereen op het trainingsveld.” Wat betreft zijn eigen toekomst als coach verwacht Heesen binnen een paar weken met de leiding van FC Oss om de tafel te gaan. “Ik wil graag in het betaalde voetbal werken, dat is duidelijk. Dat kan met FC Oss, maar de beslissing daaromtrent zou zomaar pas tijdens de laatste wedstrijd kunnen vallen. Dat is het kromme en moeilijke aan deze situatie. Ik wil sowieso eerst met FC Oss praten, dat staat voor mij vast. Ik kom nog steeds met veel plezier bij Oss en heb ook een fantastische groep om mee samen te werken. En nee, er lopen op dit moment geen lijntjes naar eventuele gegadigden.”

Be Sociable, Share!