Fb’en met Pierre

PierrevdEedenNuenenOp zijn vakantieadres kreeg hij donderdagavond het telefoontje. Van de leiding van hoofdklasser Nuenen. Na de zomer is Pierre van den Eeden geen hoofdtrainer meer, luidde de boodschap. Via Facebook vond in vervolg daarop onderstaande dialoog plaats…..

S: Verrast door het besluit?

PvdE: Niet helemaal, ik had namelijk zelf al aangegeven dat ik met de huidige selectie niet door wilde gaan, ongeveer vijf weken geleden..

S: Waarom wilde je niet doorgaan met deze groep?

PvdE: Ga je alles opschrijven…? Is een combinatie van… Sommigen train ik inmiddels al 8 jaar. Twee topjaren gehad. Vorig seizoen het maximale bereikt… Meer zit er onder mij niet in…

S: Heb jij het gevoel dat ze jouw kop onderhand beu zijn..? Chemie…

PvdE: Chemie is er wel…..sommigen zijn mijn kop wel beu, ja….maar dat is normaal

S: Niettemin wilde het bestuur aanvankelijk wel door, toch….?

PvdE: Dat heb ik zo niet begrepen….. Ik had met John Heijster en Hans Waterschoot een plan liggen voor de komende jaren. Daar waren ze zeer positief over… Maar blijkbaar zijn ze op andere gedachten gekomen…

S: Wat was dat plan? En waardoor zijn ze op andere gedachten gekomen, denk je?

PvdE: Wij hebben vooral nagedacht over de lichting die erachter zit……zeer goede lichting…..wat daar mee te doen…..we hebben Joepie al met lede ogen zien vertrekken. Dus nog meer een Nuenens getinte selectie.

S: Omgekeerde wereld dus..?

PvdE: Het hoe en waarom weet ik echt niet … Ze hebben me enkel gebeld dat ze niet verlengen… Geen reden of motivatie……krijg ik volgende week zaterdag..?…… Dus het is gissen….maar wel twee echte Nuenenaren weg….bij de selectie…John en ik….vul maar in….

S: Baal je van deze situatie?

PvdE: Nee…..dat niet…fijne club…..goede mensen….bestuur maakt beleid…..in het algemeen fantastische jaren gehad…anders blijf je geen 20 jaar trainer…

S: Heeft het vertrek van Hans Waterschoot hier iets mee te maken?

PvdE: Ha ha, zeer goede vraag….

S: Met als antwoord…

PvdE: Weet je ….. Hans en ik zijn wel samen 16 jaar bezig geweest met deze club…om te komen waar we nu zijn….heel goed samen gewerkt..en met heel veel plezier en succes… Ook mede dank zij vele anderen spelen de meeste teams op hoog nivo…..vorig jaar wilde Hans stoppen…ik heb hem overgehaald….nog een jaar te blijven….vind het zeker niet leuk dat hij onlangs toch aangaf te gaan stoppen…..maar we zijn beide wel apentrots op wat we gedaan hebben bij Nuenen.

S: Lijkt me duidelijk dan. Bestuur wilde de bezem erdoor halen. Dan maar een compleet nieuwe technische staf, dachten zij…

PvdE: Daar lijkt het op……maar dat moet ik nog van ze horen… Maar ben totaal niet verbitterd of teleurgesteld…eigenlijk net als Hans….blij en trots dat ik bij deze club heb mogen werken …zo lang..

S: Maar jij hebt niet de indruk dat de leiding nu ineens van hun geloof af valt? Dat wil zeggen: juist niet meer voetballers uit eigen gelederen, maar ‘shoppen’ om hogerop te komen…?

PvdE: Nee…ik denk niet dat ze van het geloof af stappen…..zullen ze toch heel wat jeugdtrainers over zich heen krijgen…. En voor shoppen is geen geld…en tot op dit moment ook niet het beleid…. Ben wel benieuwd wat ze met de lichting erachter gaan doen…..veel te goed voor het tweede……als ze maar niet gaan lopen…

S: En nu Geldrop voor jou..?

PvdE: Geldrop…..Tja ….ook een mooie club….wie zal het zeggen….is niet aan mij….maar sta er wel open voor….  En anders…..mss nog een andere mooie club.. alhoewel velen al bezet zijn….

S: Een andere functie binnen Nuenen zie jij niet zitten?

PvdE: Jawel, hoor…..maar even eerst kijken of er nog een uitdaging ligt bij…..Geldrop ha ha….samen met Hans….niet opschrijven, hè…en anders…B2 volgend jaar, speelt de zoon van mijn vriendin….trainen is mooi, hoor.

S: Verwijt je ze niet dat ze zo laat met dit besluit kwamen? Dadelijk zit jij zonder…

PvdE: Dat is het gevolg dat Hans is gestopt…daardoor moesten ze even schakelen….nee, verwijt ze niets….ze wisten het donderdag pas en hebben me meteen gebeld op het vakantie adres…..netjes toch… En zonder..dat zal ook niet langer dan een seizoen duren….want ze weten wel wat ze met mij in huis kunnen halen..

S: Waar ben jij nu trouwens?

PvdE: In Oostenrijk…..lekker genieten…en opladen voor de tweede seizoenshelft…..want we komen eraan hoor..iedereen weer fit…

S: Periodetitel en dan via de nacompetitie naar de Topklasse…

PvdE: Dat zou wat zijn hè….laten we eerst maar zorgen dat ze hun nivo gaan halen….dan weet je het nooit bij Nuenen..want voetballen kunnen ze natuurlijk wel..die snotterts..

S: Volgens mij sta jij straks met Hans W. bij die andere groenwitten aan ‘t roer …..

PvdE: Ha ha….ik dacht al dat jij een goede neus had….maar, het is mogelijk…..maar ook nog pril….

S: Hans heeft daar zijn roots, ze zijn nog op zoek en 1 plus 1=….

PvdE: Maar ligt op dit moment echt nog aan Geldrop, hoor….. Eventueel. Overigens, niets negatiefs over Nuenen graag…blijft mijn clubje, hè….

NASCHRIFT, ‘n paar uur later….

PvdE: Leuk gedaan zo, maar kun je dat over Geldrop niet weghalen?

S: Hoezo?

PvdE: Lijkt zo net of ik openlijk aan het solliciteren ben….

S: Ik opperde Geldrop toch? En, wees eerlijk, je zou het toch ook mooi vinden, samen met Hans….?

PvdE: Is ook zo, maar op deze manier….

S: Niet te bescheiden, Pierre….. Nogmaals, het kwam niet uit jouw koker….

Be Sociable, Share!